J. Lee Grady: Înainte de a muri, Kenneth Hagin a avertizat împotriva evangheliei materialiste de astăzi

download - Copie

ON FEBRUARY 4, 2020 BY GEORGEIN NATURA UMANA

Profesorul biblic carismatic Kenneth Hagin Sr. este considerat părintele așa numitei Evanghelii a prosperității. „Dad Hagin”, auto-instruit, a început o mișcare de pionierat în Oklahoma, care a produs un colegiu biblic și o serie de predicatori celebri, inclusiv Kenneth Copeland, Jerry Savelle, Charles Capps, Jesse DuPlantis, Dollar Creflo și alte zeci – dintre care mulți folosesc învățătura că creștinii care dau cu generozitate ar trebui să se aștepte la recompense financiare.

Hagin a învățat că Dumnezeu nu a fost glorificat de sărăcie și că predicatorii nu trebuie să fie săraci. Dar înainte de a muri în 2003 și a lăsa Centrul de formare biblică Rhema în mâinile fiului său, Kenneth Hagin Jr., el a chemat pe mulți dintre colegii săi la Tulsa, pentru a-i mustra pentru că au denaturat mesajul său. Nu era fericit că unii dintre adepții săi manipulau Biblia pentru a sprijini ceea ce considera el că e lăcomie și îngăduință egoistă.

Cei care erau apropiați de Hagin Sr. spun că a fost pasionat de corectarea acestor abuzuri înainte de a muri, de denaturarea mesajului său, lăcomia, îngăduința egoistă. De fapt, el a scris o carte brutal de cinstită pentru a aborda preocupările sale. Midas Touch a fost publicat în anul 2000, la un an după infama întâlnire de la Tulsa.

Mulți slujitori Word-Faith au ignorat însă cartea. Dar, în lumina recentelor controverse despre doctrinele despre prosperitate, s-ar putea să fie o idee bună să-l  citiți din nou.

Iată câteva dintre punctele pe care Hagin avut în The Midas Touch

1.prosperitatea financiară nu este un semn al binecuvântării lui DumnezeuHagin a scris: „Dacă bogăția singură ar fi un semn de spiritualitate, atunci traficanții de droguri și șefii crimei ar fi uriași spirituali. Bogăția materială poate fi conectată la binecuvântările lui Dumnezeu sau poate fi complet deconectată de la binecuvântările lui Dumnezeu. ”

 

fluier

2. Oamenii nu ar trebui să dea niciodată pentru a obține. Hagin a fost critic față de cei care „încearcă să facă din placa de ofertă un fel de distribuitor ceresc”. El a denunțat pe cei care leagă dăruirea, mai ales pe cei care dau mașini să obțină mașini noi sau care dau costume pentru a obține costume noi. El a scris: „Nu există nicio formulă spirituală pentru a semăna un Ford și a recolta un Mercedes.”

3. Nu este biblic să „numiți sămânța voastră” într-o ofrandă. Hagin a fost îngrozită de această practică, care a fost popularizată în conferințele de credință din anii ’80. Predicatorii de credință spun uneori donatorilor că atunci când dau o ofertă ar trebui să solicite un beneficiu specific pentru a obține o binecuvântare în schimb. Hagin a respins această idee și a spus că concentrarea pe ceea ce vei primi „corupe chiar atitudinea naturii noastre dăruitoare.”

4. „Întoarcerea de sute de ori” nu este un concept biblic. Hagin a făcut matematica și a dat seama că dacă această noțiune bizară ar fi adevărată, „am avea creștini care se plimbă nu cu miliarde sau miliarde de dolari, ci cu sfert de miliarde de dolari!” El a respins învățătura populară potrivit căreia un credincios ar trebui să solicite o rambursare monetară specifică rată.

5. Predicatorii care pretind că au o ungere „care nu are datorii” nu ar trebui să aibă încredere. Hagin a fost perplex de miniștrii care promit „anularea supranaturale a datoriilor” celor care dau anumite oferte. El a scris în  The Midas Touch : „Nu știu niciun pic de Scriptură care să valideze o astfel de practică. Mă tem că este pur și simplu o schemă pentru a strânge bani pentru predicator și, în final, se poate dovedi a fi periculos și distructiv pentru toți cei implicați. ”

(Mulți evangheliști care apar astăzi la televiziunea creștină folosesc această afirmație falsă. De obicei, ei insistă că anularea miraculoasă a datoriilor va avea loc doar dacă o persoană „dă chiar acum”, ca și cum ungerea pentru acest miracol se evaporă brusc după prima oră de vizionare. Această afirmație manipulatoare este mai asemănătoare cu vrăjitoria decât credința creștină.)

dacă

Hagin a condamnat și alte trucuri cu creiere de păr, concepute pentru a păcăli publicul în golirea portofelelor. El a fost mai ales încântat când un predicator le-a spus ascultătorilor de radio că va cere rugăciunile lor la mormântul gol al lui Iisus din Ierusalim și se va ruga peste ei acolo – dacă donatorii includeau un dar special de dragoste. „Ceea ce a dorit cu adevărat acel predicator de radio a fost ca mai mulți oameni să trimită oferte”, a scris Hagin.

Datorită recurgerii recente în scheme bizare de donație promovate de carismaticii americani, Evanghelia prosperității este din nou sub microscopul națiunii. Este timpul să revizuiți preocupările lui Hagin și să găsiți un echilibru biblic.

Hagin le-a spus adepților săi: „Supraeficientizarea sau adăugarea la ceea ce Biblia învață de fapt invariabil face mai mult rău decât bine.” Dacă omul care a fost pionier în conceptul modern de prosperitate biblică ar fi suflat fluierul asupra propriei sale mișcări, nu ar avea sens pentru noi să-i ascultam admonestarea?

J. Lee Grady: Înainte de a muri, Kenneth Hagin a avertizat împotriva evangheliei materialiste de astăzi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.