Ce faci când fratele/sora îți spune că e homosexual? Mă mai iubești acum?

download - Copie

Dinamica dintre frați poate fi mai complexă, și depinde în special de vârsta persoanei în cauză. Chiar nu cred că este responsbilitatea fratelui mai mare să facă cunoscută homosexualitatea fratelui său. În calitate de adult, îți voi respecta încrederea. Dacă tu îmi zici că nu vrei să le spun, nu le voi spune, dar vreau să știi că nu apreciez poziția în care m-ai pus, aceea că trebuie să am secrete față de ei. Însă, te las să decizi tu. Cred că acesta este felul în care este potrivit să procedăm.

Mama m-a sunat, evident, foarte devastată, asemenea multor părinți, spunându-mi că sora mea i-a spus ceva îngrozitor, că e lesbiană. Nu am spus nimănui despre homosexualitatea mea până când am fost eliberată, așadar, am ascuns acest lucru oarecum. Probabil că trebuie să îi spun mamei mele că Dumnezeu m-a eliberat ca să o încurajez.

Unchiul meu Gary este homosexual practicant, asemenea fratelui meu și asemenea uneia dintre surorile mele. Am aflat când eram la școala biblică, pregătindu-mă să intru în lucrare. Asta a declanșat căutarea răspunsului la întrebarea: „Cum reacționez la situație? Ce trebuie să fac?„

Sora mea era cu 18 luni mai mare ca mine. Întotdeauna ea era cea dură, băiețoasa, bănuiesc. Tata ne-a părăsit când eu aveam șapte ani și jumătate, și sora mea avea nouă ani probabil. Cred că dintre toți, pe sora mea a afectat-o cel mai mult.

Jerry era un frate foarte, foarte masculin. Era foarte arătos, ieșea la multe întâlniri. Niciodată nu mă gândeam că am un frate care se confruntă cu lupta homosexualității. De fapt, când avea 5 ani, a mers într-o tabără organizată de biserică, și în acea tabără, chiar în noaptea în care l-a acceptat pe Isus ca Mântuitor a fost molestat sexual de fiul păstorului.

Când mama mea mi-a spus acest lucru, pendulam între a-mi displăcea că mama se simte așa și că este devastată și a-i spune surorii mele povestea mea, în această perioadă în care ea tocmai îmbrățișa acest stil de viață, simțindu-se atrasă de alte femei și implicându-se în relații cu alte femei. Am purtat o discuție sănătoasă, dar la sfârșit ea nu mi-a cerut ajutorul. Ea credea în Dumnezeu, întotdeauna a crezut în Dumnezeu și încă crede în Dumnezeu, dar nu a fost convinsă că ceea ce făcea nu e bine și că e împotriva voii lui Dumnezeu.

Mi-e rușine de cum am reacționat când am aflat că cei din familia mea aveau un stil de viață homosexual. Nu am știut ce să fac, pentru că am crezut că vor fi supărați pe mine pentru ceea ce cred. Sora mea era dependentă de bere de când era mică. Probabil fiindcă tatăl meu îi dădea să bea bere când era mică, când el era încă era cu noi.

Când am ajuns la liceu, și Cher a început să se apuce mai serios de băut, băieții o invitau la întâlniri. Eu eram întotdeauna geloasă pentru că erau așa simpatici, iar ea nu era interesată de ei. După ce a absolvit, problema băuturii s-a agravat. A avut un iubit. S-a căsătorit. Căsătoria a durat o zi, și apoi s-a întors acasă.

Jerry era un tânăr foarte moral, cunoștea Biblia. Chiar a predicat. Era foarte implicat în lucrarea de la biserică. Nu a avut vreodată o relație sexuală cu cineva până la vârsta de 26 de ani. Până la urmă s-a întâlnit cu un bărbat care l-a scos la întâlnire, și l-a dus într-un bar al homosexualilor. Fratele meu s-a simțit ca acasă. S-a simțit total aceptat, s-a simțit parte dintre ei, și acesta a fost momentul din care a intrat în acea lume în care a avut relație după relație.

Ea ne-a sunat și ne-a spus: simt că trebuie să fiu botezată. O experiență foarte puternică a determinat întoarcerea ei la Dumnezeu și botezul ei. Știu că inima ei e a Domnului și că încă este, dar curând după acest eveniment a întâlnit online o fată, și nu după mult timp, s-a mutat în alt stat împreună cu ea. De atunci au trecut 19 ani. Încă are o relație cu acea femeie.

Nu prea am dreptul să mă simt ofensat. Primul lucru pe care mi l-a arătat Dumnezeu e acesta: „cine ești tu să te simți ofensat?„ E un lucru să suferi pentru că ești rănit, sau să te doară pentru greutățile prin care trec alții, dar e altceva să te simți ofensat. Ofensa e mândră, arogantă, iar eu eram foarte mândru și arogant și Dumnezeu a trebuit să lucreze în in mine, nu doar pentru a-mi iubi fratele și sora, ci pentru a iubi oamenii în general.

Așadar, atunci când vorbesc, când petrec timp cu alții, când sunt în jurul altora, întrebarea e: îmi deschid gura ca să apăr o poziție?

A început să iasă cu alte femei, să meargă la cluburi cu specific lesbian/homosexual. Am început să văd cât de degenerativ este acest stil de viață. Venea acasă cu capul spart, bătută, beată. Odată, cineva i-a pus ceva în băutură, și pentru trei zile a vomitat întruna. Ulterior s-a mutat cu o altă femeie. Nu știam că duce această luptă. Nu știam că avea relații homosexuale. Am început să ne certăm cu privire la perspectiva teologică a Bibliei cu privire la relațiile homosexuale, dacă Bibila este de acord sau nu este de acord cu relațiile homosexuale.

Într-o seară, la cină, mă gândeam: „De ce purtăm aceste dicuții? E absurd!„ Apoi i-am zis: „Jerry, uite, vreau să știi că nu există nimic ce ai putea să îmi zici, care să mă facă pe mine să nu te iubesc la fel de mult. Dacă motivul pentru care ne certăm cu privire la acest lucru este acela că tu te lupți cu homosexualitatea, nu te voi iubi nicidecum mai puțin.„ Atunci mi-a spus: „Sunt homosexual!„

Cred că am avut o relație minunată. Discutam deschis. Nu o tachinam cu privire la stilul ei de viață. Am încercat să nu zic foarte multe lucruri care să o rănească. Cred că au fost momente în care ceea ce am zis nu era cel mai bun lucru pe care îl puteam zice. Erau momente în care am vorbit despre Biblie, iar acele discuții nu se încheiau foarte bine. Din când în când, în timpul anului, aveam niște discuții dure, dar în rest, eram în relații bune. Am mers să o vizitez. I-am luat și pe copii în vizită. Venea și ea acasă, și evident, era bine-venită la părinții mei acasă cu iubita ei. O iubeam!

Niciodată nu le-am spus copiilor mei că ele sunt împreună. Avem o relație foarte bună. Cum îmi susțin convingerile și păstrez o relație bună în același timp? Primul lucru care trebuia să se întâmple e că trebuia să mă uit înlăuntrul meu și să îmi dau seama că eu sunt mântuit prin har, și sunt o ființă la fel de căzută. Trebuia să îmi dau seama de acest lucru în primul rând, și acesta era un lucru atât de esențial. Mulți oameni nu își dau seama de acest lucru și ajung în punctul în care spun: „eu sunt aici, tu ești aici, iar eu te voi iubi!„ ceea ce e total greșit.

Adevărul e că toți suntem în același statut de oameni căzuți și răniți, iar Isus e soluția. Dacă eu cred că Isus e soluția, atunci nimic nu are de a face cu faptul că eu am dreptate, și altcineva greșește.

Când am conștientizat acest lucru, toată stânjeneala a fost îndepărtată pentru că ne punea pe toți la același nivel. I-am spus: „Cher, tu chiar ești lesbiană?„ S-a uitat la mine și mi-a zis: „Nu vreau să fac lucrurile pe care alte femei vor să le facă, așadar, nu rămân într-o relație foarte mult timp.„

Nu mi-a dat niciodată un răspuns clar. Era dureros să aud că era o parte din el despre care nu știam și nu o înțelegeam deloc. Am spus: „Nu știam asta, și te iubesc! Vom fi în continuare frați, tu vei fi fratele homosexual și eu voi fi eu însumi.„ Încercam să mă stăpânesc. Vai, când am terminat de vorbit, am plecat plângând. Dacă se deschidea subiectul despre sexualitate, atunci mă angajam în discuție, dar altfel nu deschideam subiectul. Ea știa ce cred eu. Îi spusesem.

Nu mai aveam niciun motiv pentru care să spun: „Acesta nu e planul lui Dumnezeu pentru viața ta, nu ar trebui să faci asta! Ea știa ce cred eu despre acest subiect. Pe măsură ce mă vindecam tot mai mult, și când am început să mă implic în lucrare, ea știa despre ce e vorba în lucrare, și m-a susținut.

Cel mai mare regret pe care îl am este acela că fratele meu nu a apucat să își împărtășească semntimentele în copilărie. Dacă aș putea da timpul înapoi și aș putea să schimb ceva, aș vrea ca în copilărie să-i fi oferit un mediu în care el să-și fi împărtășit sentimentele și să spună: „Mă simt așa!„ fără să creadă că va fi condamnat, ci ajutat.

Ea a locuit cu mai multe femei, dar ultima relație a ei a fost cea mai degenerativă pentru ea. Femeia cu care avea o relație era asistentă la spital și lucra la secția de îngrijire critică a pacienților. O femeie de care se îngrijise luni de zile tocmai murise de insuficiență renală, iar ea legase o relație cu soțul acesteia, iar când acea femeie a murit, sora mea și partenera ei îl invitau pe acet bărbat la cină. Partenera ei a aflat că acest bărbat are o bună situație financiară. Orice s-ar fi întâmplat, ea a sunat-o pe sora mea, i-a zis surorii mele că încheie această relație, și acest lucru a fost devastator pentru ea.

Am putut să construim o relație apropiată, iar apoi s-a îmbolnăvit. Sunt atât de bucuros că am putut să fim așa apropiați pentru că a avut nevoie de mine când s-a îmbolnăvit. Mie îmi spusese adevărul cu mult înainte să le fi spus mamei și lui tata. Acum că a fost aprobată legea căsătoriilor între persoanele de același sex, m-a sunat de curând să îmi spună că se căsătorește. Am rămas șocată, nu știu de ce. Probabil că datorită faptului că avea o relație cu această femeie de 19 ani, și mă gândeam că deja se căsătorise și se mutase în alt stat.

Am plâns pentru că era o mare tensiune în duhul meu care avea legătură cu viețile lor, cu faptul că știam că suferă și știam că el a văzut credința mea în Hristos, și avea legătură cu faptul că el știa ce spune Biblia despre homosexualitate și a privit atitudinea mea ca un atac la persoana lui, la cine e el. În cele din urmă, am reușit să o aducem pe sora mea acasă. Trei zile mai târziu, a sunat telefonul, era partenera ei și a zis: „Nu pot fi cu acest bărbat! Te rog, ajută-mă, m-a amenințat că mă va omorî.„

Cher a mers să o ajute. Erau în apartamentul lor, o ajuta e să se mute din apartament când el a apărut. Sora mea era sus, mutând lucrurile din sufragerie. Această femie coborâse pentru a verifica cuita poștală, iar sora mea a auzit focuri de armă și a fugit repede jos. După colț era parcarea și cutia poștală, iar acest bărbat era și el acolo. S-a întors spre ea, și a zis: „Vrei și tu?„ A tras cu arma și a împușcat-o. A reușit să se ridice și să fugă în biroul de securitate, care era probabil la 30 m distanță. S-a prăbușit în brațele ofițerului și a spus: „Te rog spune-i mamei mele că o iubesc!„ Apoi a murit. Acesta a fost sfârșitul unui stil de viață groaznic.

Eram apropiați. Știa că nu avea să fie ușor. În același fel în care el vroia să îl accept, și el mă accepta pe mine. În alte cuvinte, nu mi-a zis: „Dacă ești așa, te resping pentru cine ești și ce crezi!„ Eram frați! Aveam de gând să trecem prin aceste lucruri împreună!

Mă bucur de acest lucru pentru că atunci când a aflat că are SIDA, a locuit cu mine, aproape până în momentul în care a murit, moment în care s-a mutat acasă, și a decedat în casa mamei și a tatălui nostru. Mă bucur mult că am putut să-i fiu alături, și că s-a simțit în siguranță alături de mine, atunci când avea mare nevoie de ajutor.

Trebuie să zic că cel mai greu lucru este să răspunzi la întrebarea: „Voi participa la o nuntă între două persoane de același sex?„ În cei 19 ani, acesta a fost cel mai greu lucru pe care a trebuit să îl fac pentru că, asta mă face să plâng, pentru că o iubesc și nu vreau ca ea… Neparticipând la nunta ei, ea simte că nu o iubesc și că o resping… Simte că nu îi sunt alături când e fericită. Însă nu pot! Conform Bibliei, nu pot să mă duc să spun că aceasta e o uniune binecuvântată de Dumnezeu, pentru că știu că nu e adevărat.

Așadar, ea s-a simțit respinsă când nu am participat la nunta ei. Am încercat să îmi dau toată silința să o iubesc pe ea și pe partenera ei de viață. Chiar o iubesc pe partenera ei de viață! E o femeie minunată! Nu am avut probleme cu niciuna dintre ele. Acesta a fost un punct de impas, și ea a fost rănită. Nu vroiam să fac asta, dar a trebuit.

A fost greu, pentru că eu am încercat să o iubesc, dar ea nu a perceput astfel lucrurile. Principală e dragostea, și prin dragoste nu mă refer la a manifesta dragoste așa cum ne gândim de cele mai multe ori: încurajări, și lucruri de acest gen. Dragostea înseamnă a trezi lucrurile pe care Dumnezeu le-a pus în ei. A face asta e foarte important pentru că vor avea nevoie de un loc, vor trebui să îți cunoască punctul de vedere, și e în regulă.

Există un moment potrivit pentru a zice: „Mi se rupe inima pentru că știu că Biblia este adevărată și Dumnezeu are ceva mai bun pentru tine. Însă voi fi alături de tine!„ Când Dumnezeu îți oferă șansa, nu-ți fie frică, nu-ți fie frică să spui ce zice Biblia, cu o atitudine plină de dragoste. Te-aș sfătui să profiți de acestă ocazie să te analizezi și să îți dai seama că și tu ești în aceeași situație ca ei. Cu toții suntem ființe căzute, și avem nevoie de Isus. Asta te va ajuta!

Nu eram creștină la momentul respectiv. Eram în casa funerară, am mers să o văd. Cu toții am mers să o vedem în acea seară. Îmi amintesc de multe femei care arătau ca niște bărbați, eram nervoasă pe ele. Nu le vroiam acolo. Îmi amintesc că am mers și l-am rugat pe cei de la administrație să le roage să plece. Așa a făcut, și toată lumea a plecat.

Eram singură în camera în care era corpul neînsuflețit al surorii mele. Îmi amintesc că am mers spre sicriu, și i-am atins lobul urechii. Mă așteptam să fie moale, dar era tare. În acel moment, mi-am dat seama că a murit. Corpul ei era încă aici, dar duhul ei nu. Îmi amintesc că am căzut în genunchi lângă sicriu și am zis: „Doamne, unde a ajuns ea și încotro mă îndrept eu?„

Îi părea foarte rău. A încercat să îi convingă pe alții să nu o ia pe această cale, sau dacă deja au apucat-o pe această cale, să nu rămână pe ea până ce se îmbolnăvesc de SIDA și ajung în pragul morții. Nu spunea: „Veniți la Isus și nu veți mai avea vreodată sentimente pentru cineva de același sex!„ Acesta a fost niciodată mesajul pe care vroia să îl transmită. Mesajul pe care el l-a transmis a fost: „Sunt anumite lucruri de care Dumnezeu vrea să te păzească, și dacă Îl asculți poți evita goliciunea, boala și chiar moartea, dar trebuie să rămâi pe calea lui Dumnezeu.

Vorbea oamenilor despre cum s-a abătut de la această cale și de ce s-a abătut de la acestă cale.

Când spun că fratele meu homosexual a fost un om mai moral decât mine, mi se zice: „Cred că ești confuz legat de teologie, pentru că a fi homosexual e cel mai grav păcat!” Când mă gândesc la păcat, mă gândesc că cel mai grav păcat este să mă consider superior oricărui alt păcătos.

Înainte de a muri a transmis celor care se confuntau cu aceleași probleme cu care s-a confruntat el un mesaj foarte relevant. Zicea: „Ascultă-mă! Probabil că nu te vei simți niciodată comod, așa cum îți dorești, dar poți cu siguranță să simți prezența lui Dumnezeu și pacea lui Dumnezeu cu privire la felul în care îți trăiești viața.

Cred că aceasta este o perspecivă foarte realistă asupra unei probleme foarte complexe. M-am gândit de multe ori cum aș fi procedat dacă eram creștină atunci când am aflat adevărul despre sora mea. I-ș zice că o iubesc. Că iubesc cu adevărat și întotdeauna o voi iubi. Însă stilul lor de viață nu e bun. Dumnezeu zice că nu e bun. Dumnezeu este un Dumnezeu care nu se schimbă, El e același, ieri, azi și în veci. Dragostea Lui pentru ei e adâncă și lată și veșnică. Însă dacă continuă cu acest stil de viață homosexual, nu vor putea intra în împărăția lui Dumnezeu.

I-aș fi spus și surorii mele aceste lucruri, și i-aș fi spus: „Cel mai trist e că dacă continui să trăiești așa, nu vom petrece veșnicia împreună. Te iubesc, întotdeauna te-am iubit, și Dumnezeu te iubește! Însă El urăște păcatul din viața ta, și nu îl poate accepta.

Nu știu dacă sora mea va fi în rai. Dacă e să analizăm viața ei, stilul ei de viață, era alcoolică, implicată în relații cu persoane de același sex. Știu ce spune Cuvântul lui Dumnezeu cu privire la aceste lucruri. S-ar putea ca cineva să îi fi spus despre Dumnezeu. E posibil ca în ultimele momente din viața ei să fi strigat: „Isus, mântuiește-mă!„ Nu știu! În cer nu va mai conta, pentru că acolo nu vor mai fi lacrimi, nici tristețe.

Cred că acel stil de viață e unul distructiv. Mă rog ca oricine care se uită la acest documentar și e implicat într-un astfel de stil de viață, și vrea să renunțe, să renunțe la el! Să renunțe la el, pentru că dacă nu va conduce spre moarte fizică, conduce spre moarte spirituală.

Există o cale de ieșire. Această cale e Isus. Cel mai important lucru pe care eu, sau orice alt membru al familiei îl putem face e să ne rugăm și să postim, și să ne rugăm pentru ei, pentru că odată ce le-ai împărtășit convingerea ta, nu vei mai putea face foarte multe, și sincer, probabil nu tu, ca membru al familiei îl vei aduce la Cristos, chiar dacă tu poți fi un exemplu și să le spui adevărul.

Cred că Dumnezeu va trebui să trimită lucrători în calea lor, să îi ajute. Cred că trebuie să știe că există lucrări și mărturii, pentru ca sămânța să fie plantată pentru ca în ziua în care vor vrea să se întoarcă la Dumnezeu să își amintească: „Există mărturiile adevărate ale unor oameni care au fost transformați și poate trebuie să iau în considerare aceste mărturii. Cel mai bun lucru pe care îl putem face e să ne rugăm!

Extras din documentarul Mă mai iubiți acum? produs de Mastering Life Ministries, difuzat duminică, 19 martie 2017, ora 22:30 pe Alfa Omega TV.

Avem o serie de articole despre Sexualitate de pe site-ul Alfa Omega TV, în secțiunea Viața spirituala. Sunt teme tabu, dar abordate dintr-o perspectivă creștină. Explorează-le, citește-le! Dacă ai întrebări, scrie-ne pe Facebook sau email. Și dacă ai nevoie de rugăciune, sună-ne la 0356.401.221 (tarif normal) sau scrie-ne!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.