Zilnic, aproximativ 20.000 de minore sunt obligate să se căsătorească

download - Copie

Foto Source: archive.photoville.com

Conform unui raport al ONG-ului „Salvați Copiii”, aproximativ 7,5 milioane de minore din ţările în curs de dezvoltare se căsătoresc înainte de vârsta majoratului. Cu alte cuvinte, peste 20.000 de fete minore sunt forțate să se căsătorească în fiecare zi. În plus, în jur de 100 de milioane de fete nu sunt protejate împotriva căsătoriei infantile conform legilor din țările lor.

Există și băieți care sunt forțați să se căsătorească înainte de vârsta maturității, dar fetele sunt în cea mai mare parte afectate de această problemă.

Unele dintre aceste căsătorii sunt simple tranzacţii de afaceri. Astfel, o soţie în vârstă de opt ani poate anula o datorie mai veche, iar o duşmănie între două familii poate fi uitată de oferirea spre măritiş a unei virgine de 12 ani.

Comunităţile care îmbrăţişează tradiţia consideră că fiicele şi fiii lor nu sunt suficient de înţelepţi pentru a hotărî singuri cu cine să-şi petreacă viaţa. Prin urmare, este responsabilitatea lor să îi ajute în alegerile care le vor defini viaţa. „O căsnicie puternică este uniunea dintre două familii, nu două persoane”.

Jurnaliştii de la National Geographic relatează şi cazul unei fetiţe de 10 ani, din Yemen, care a fost măritată cu un bărbat de cinci ori mai bătrân. Căsnicia a fost dezaprobată până şi de membrii comunităţii în care trăia fetiţa. Ziariştii au vizitat satul în care locuia Ayesha înainte de a fi obligată să-şi urmeze soţul. Acolo, au stat de vorbă cu sora fetei, Fatima, care le-a povestit că Ayesha „o sună zilnic şi plânge mereu”. Când l-a văzut pentru prima dată pe viitorul său soţ, Ayesha ar fi început să ţipe. Cineva a alertat poliţia, însă tatăl fetiţei a obligat-o să poarte tocuri şi să-şi acopere faţa. Poliţia a venit şi a plecat, iar Ayesha a fost nevoită să se mărite împotriva voinţei ei.

În urmă cu trei ani, o fetiţă curajoasă a făcut un lucru impresionant. Nujood Ali, atunci în vârstă de 10 ani, a reuşit să scape din casa soţului ei, un bărbat de trei ori mai bătrân decât ea, care o bătea. Copila a fugit acasă şi de acolo la un tribunal dintr-un oraş situat în apropierea satului părintesc, unde a cerut desfacerea căsătoriei. Gestul ei a fost relatat de presa din toată lumea, iar tânăra a ajuns imaginea fetelor forţate de mici să se căsătorească. Povestea ei a fost detaliată într-o carte – „I Am Nujood, Age 10 and Divorced” (n.r. „Mă numesc Nujood, am 10 ani şi sunt divorţată”)

Africa de Vest și Centrală găzduiește multe dintre țările cu cea mai mare rată de căsătorii infantile la nivel global, dar și Asia de Sud sau America de Sud.

Helle Thorning-Schmidt, CEO Salvați Copiii a spus: „Legile care interzic practica sunt un prim pas important. Dar milioane de fete vulnerabile vor continua să fie expuse riscului, dacă nu este abordată această problemă. Trebuie să schimbăm atitudinea comunităților care acceptă acest lucru, astfel încât să putem pune capăt acestei practici dăunătoare o dată pentru totdeauna”.

https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/7685-zilnic-aproximativ-20-000-de-copile-sunt-fortate-sa-se-casatoreasca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.