Un misionar dorește să se căsătorească, dar nu dispune de banii necesari pentru nuntă. Cum să procedez acum? Credeți că este o soluție să mă retrag din misiune ?

Sunt misionar și tot suportul meu este cel pe care îl primesc din cadrul misiunii în care sunt implicat. Acum m-am îndrăgostit de o fată și vreau să o cer în căsătorie și împreună să slujim în misiune, dar suportul financiar pe care îl primesc nu este suficient ca să pot acoperi cheltuielile de nuntă. Cum să procedez acum? Credeți că este o soluție să mă retrag din misiune pentru un an de zile și să merg să lucrez ca să adun banii pentru nuntă și apoi să revin în lucrare?

Felicitări dacă te-a ajutat Dumnezeu să găsești o fată credincioasă și dornică să-și dedice viața complet lucrării de misiune. Mulțumește Domnului, căci este scris:

Casa şi averea le moştenim de la părinţi, dar o nevastă pricepută este un dar de la Domnul. – (Proverbe 19:14)

Mă rog să fie această fată o femeie cu totul dedicată lui Dumnezeu și așa cum spune acum că vrea să se dedice misiunii, așa să rămână până la sfârșitul vieții orice greutăți ar veni, căci mai știu și alte cazuri. Spre exemplu, cunosc un tânăr care făcea misiune prin sport și avea ucenici credincioși, lucra la plantarea de biserici și după ce s-a căsătorit s-a retras complet din lucrarea de misiune pentru că soția punea presiune pe el să plece peste hotare și să facă bani. Astfel, misionarul acesta a ajuns să nu mai facă nici misiune și nici de soție să nu se bucure, căci ea îl silea să stea peste hotare și să facă bani. Chiar și atunci când a avut de suferit un mare accident la serviciu din care prin minune a rămas viu, tot nu a învățat lecția și nu și-a schimbat direcția. Dacă citește acest articol și soția lui sau altele ca ea, doresc să vă spun că ați uitat complet chemarea voastră de a fi “un ajutor potrivit” pentru soț și ați făcut din el “ajutor potrivit” care să vă împlinească mofturile izvorâte din lăcomie sau din iubirea de bani și de plăceri. Pocăiți-vă de acest păcat și nu mai faceți așa. M-am abătut puțin, dar revin la subiect. Doar am vrut să fii sigur că fata pe care o ceri în căsătorie are pe inimă lucrarea de misiune și este gata să înfrunte cu tine greutățile și lipsurile legate de această chemare specială de la Dumnezeu. Te invit să cauți pe site-ul http://www.moldovacrestina.md și să citești articolul în care am dat zece principii din Biblie privitoare la alegerea partenerului de căsătorie.

De ce să pleci peste hotare ca să faci bani de nuntă?

Dacă vei începe așa, așa vei continua și oricând vor apărea alte lipsuri, vei lăsa lucrarea de misiune și vei pleca să faci bani. Nu este drept așa. Doar nu ai de gând să lepezi lucrarea de misiune și să mergi să faci bani când nu vei avea un loc de găzduire sau bani suficienți ca să acoperi școala copiilor, sau când cineva se va îmbolnăvi. Toți misionarii au avut și au situații în viață când se confruntă cu astfel de lipsuri și nici la apostolul Pavel nu a fost diferit.

După aceea Pavel a plecat din Atena şi s-a dus la Corint. Acolo a găsit pe un iudeu, numit Acuila, de neam din Pont, venit de curând din Italia, cu nevasta sa, Priscila, deoarece Claudiu poruncise ca toţi iudeii să plece din Roma. A venit la ei. Şi, fiindcă avea acelaşi meşteşug, a rămas la ei şi lucrau: meseria lor era facerea corturilor. Pavel vorbea în sinagogă în fiecare zi de Sabat şi îndupleca pe iudei şi pe greci. (Fapte 18:1-4)

Pavel a venit in Corint fără resurse financiare și fără niciun suport de nicăieri. Aceasta însă nu l-a oprit să facă misiune și nici nu s-a decis că va sta mai întâi în Corint să facă mulți bani și apoi să se apuce de misiune. Nici prin minte nu i-a trecut așa ceva. A mers și s-a angajat la serviciu, dar tocmai oamenii cu care lucra au devenit primii ucenici din care a pregătit mari plantatori de biserici. Ținta lui primară erau iudeii din sinagogă și pentru ei a venit să facă misiune aici, de aceea aștepta sâmbăta și mergea să le predice Evanghelia și așa a plantat biserica. Cât nu a avut resurse a lucrat acolo în Corint la facerea corturilor și și-a câștigat resursele necesare pentru întreținere, iar când au venit Timotei și Sila din Macedonia s-a dedat cu totul propovăduirii, pentru că ei au adus suport financiar de la bisericile din Macedonia. Nu este singurul caz când așa a procedat apostolul Pavel. Când planta biserica din Tesalonic, a văzut că acolo erau mulți care nu lucrau la nimic și se țineau de nimicuri și ca să le dea o pildă vrednică de urmat a ales din nou să lucreze cu mâinile lui. Evident că motivul acestei decizii a lui Pavel nu au fost lipsurile materiale, ci ca să le dea lor o pildă vrednică de urmat, cum a și scris.

CITESTE MAI MULT: https://moldovacrestina.md/nunta-unui-misionar/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.