SĂ NU TE MULȚUMEȘTI CU ROȘCOVE!

download-3

După cum trupul nostru are ne voie de hrană, în același fel și sufletul nostru simte nevoia să fie hrănit. În ceea ce privește trupul, știm că există hrană ce nu-i face bine, dar societatea modernă abundă și de hrană dăunătoare sufletelor. În principal, țintele sunt tinerii, iar dorința de a cunoaște este mare.

În Evanghelia după Luca, în capitolul 15, găsim un tată ce avea doi fii, un tată ce avea belșug de pâine; „Cel mai tânăr dintre ei a zis tatălui său: ,Tată, dă-mi partea de avere, ce mi se cuvine.’ Şi tatăl le-a împărțit averea… După ce a cheltuit totul, a venit o foamete mare în ţara aceea și el a început să ducă lipsă.”

Acest fiu, fără să aprecieze binecuvântarea de belșug, din dorința de a se hrăni cu plăcerile lumii, a cerut tatălui partea de avere și primind-o, a cheltuit totul, ajungând într-un final fără nimic şi fără posibilitatea de a se întreține.

Astăzi oamenii se comportă în același mod față de Dumnezeu. El, fiind un Tată bogat, dorește să hrănească pe fiecare om în parte din bogățiile Sale, însă aceștia își doresc o viață fără El, plină de plăceri. Din nefericire, sunt mulți tineri cu părinți credincioși, tineri care părăsesc familiile creștine, disprețuind bunătatea arătată de Dumnezeu prin părinții lor. Satan
însă, asemenea acelui stăpân al ţării, apreciază mai mult porcii decât pe om, nu poate şi nu dă nimic bun sau hrănitor.

Mulți doresc să guste hrana oferită de această lume, neţinând cont de avertismentele primite prin Cuvântul lui Dumnezeu. Astfel, atrași de pofte, ei ajung asemenea acestui fiu, părăsiţi, săraci, flămânzi, robi ai celui rău. Energia tinereții, plăcerile lumii, toate se sfârșesc, într-un fel sau altul, fie prin moarte, fie le venirea Domnului Isus, când toate inimile şi atitudinile faţă de bunătatea Sa vor fi supuse judecății.

Drag tânăr, ia aminte la aceste avertismente! Dacă îţi place hrana acestei lumi, eşti în mare pericol. Cu ce-ţi hrăneşti mintea şi sufletul? Hrana pe care o consumi arată starea sufletului tău.

Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, nu vrea ca oamenii să ajungă în iad, în chinul veşnic. Acestea sunt efectele produse de hrana lumii și trăirea în păcat. Hrana rea, practicile greşite, prieteniile nepotrivite, filmele murdare, îşi vor arăta roadele mai târziu. Probabil am observat că, stând într-un anumit mediu, în care auzim sau vedem anumite lucruri, acestea se lipesc fără să vrem de minţile noastre şi apoi ne dau un comportament nepotrivit, fapt cu atât mai rău când ne hrănim conştient mintea cu lucruri păcătoase. Observăm uşor tendinţele din zilele noastre, în care, induşi în eroare prin tot felul de mijloace de manipulare, cărţi, de oameni intelectuali (dar care-L exclud pe Dumnezeu din gândirea lor), filme cu violenţă îngrozitoare, sexualitate manifestată fără ruşine, SF -uri şi jocuri (de aşa zisă strategie) cu tot felul de fiinţe născocite de mintea umană, toate acestea dovedesc atât de clar căderea şi degradarea ființei umane, aflate sub influența întunericului.

Cuvântul ne relatează în continuare că acest fiu, ajuns la limita suferințelor, şi-a venit în fire, şi-a amintit de belșugul de pâine din casa tatălui său şi, recunoscându-şi vina, s-a întors acasă. Tatăl l-a aşteptat în tot acest timp şi l-a primit aşa cum el nu a gândit niciodată, i-a dat haina cea mai bună, i-a pus inel în deget, l-a încălțat, i-a pus masa, l-a introdus în
bucuria casei sale.

Îl cunoști tu pe acest Tată? Ai aflat această bucurie? Ai gustat această hrană?

Tot ceea ce oferă Tatăl se datorează Domnului Isus, care, prin moartea Sa, a plătit preţul păcatelor noastre, al neascultării.

În fapt, această hrană ne vorbeşte despre persoana Domnului Isus, așa cum găsim în nenumărate rânduri în Scriptură: „Toţi au mâncat aceeaşi mâncare duhovnicească, pentru că beau aceeaşi băutură duhovnicească ce venea după ei; şi stânca era Hristos” (1 Corinteni 10:3-4). „Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveți viaţa veşnică, dar tocmai ele
vorbesc despre Mine” (Ioan 5:29).

Acum, să ne îndreptăm gânduri le spre cel de-al doilea fiu din această casă. Îmi doresc ca niciunul dintre cititorii acestor gânduri să nu se găsească în starea acestui fiu. El nu a plecat, nu şi-a cerut cu neobrăzare partea de avere, el a slujit şi nu a călcat poruncile tatălui său… El este asemenea multor tineri ce-şi petrec viaţa amăgindu-se şi încercând să-i mintă şi pe
alţii despre relaţia lor cu Dumnezeu, ei se ascund bine de părinţi, stau printre credincioşi, merg la adunare, aud Cuvântul, cântă în cor, citesc uneori din Cuvânt, însă inimile lor nu se hrănesc cu acesta. Bucuria şi atmosfera din casa Tatălui este apăsătoare pentru ei, dorinţele lor sunt afară din această casă, să se veselească, dar nu cu Tatăl, ci cu prietenii. Un tânăr credincios nu se poate bucura de adevărata hrană cu prietenii, în afara casei. În acest caz ori hrana nu este ceea ce Tatăl dăruieşte, ori prietenii nu sunt credincioși. Cazul cel mai trist este când „fiul” nu este născut din nou.

Cercetează-te şi vezi care sunt dorinţele şi care este hrana inimii tale!

Pentru tânărul şi credinciosul Iosua, la fel şi pentru noi, Domnul are îndemnuri scumpe: „Cartea aceasta a legii să nu se depărteze din gura ta şi să cugeţi asupra ei zi şi noapte, ca să iei seama să faci tot ce este scris în ea; pentru că atunci vei avea reuşită în căile tale şi atunci vei prospera” (Iosua 1:8).

CATEGORY: HRANĂ DE RUMEGATBY COSTI DOSINESCU21 AUGUST 2018LEAVE A COMMENT

Author: Costi Dosinescu

https://tineri.clickbible.org/2018/08/21/sa-nu-te-multumesti-cu-roscove/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.