ATRIBUTELE LUI DUMNEZEU de Arthur W. Pink

download - Copie (2)

ATRIBUTELE LUI DUMNEZEU
de Arthur W. Pink
Vizualizeaza acest mesaj direct in browserul de internet
Dragă prieten al MAGNA GRATIA,

Avem bucuria ca, pe parcursul lunii Decembrie 2019, să îți punem la dispoziție două cărți în format tipărit, anume ATRIBUTELE LUI DUMNEZEU de Arthur W. Pink, respectiv BĂTĂLIA FINALĂ de Charles H. Spurgeon. Cele două titluri nu au nevoie de o altă introducere decât să menționăm că, în lumea evanghelică occidentală, sunt considerate de mulți ani resurse de referință pentru creștinii obișnuiți și pentru slujitorii Cuvântului lui Dumnezeu deopotrivă.

În urmă cu scurt timp am purtam o discuție detaliată cu un păstor din Statele Unite, misionar într-o țară din lumea a treia, care relata cum o lucrare asemănătoare celei a MAGNA GRATIA de traducere și publicare a cărților scrise de autori creștini conservatori a influențat puternic peisajul evanghelic din acea țară și a ajutat, pas cu pas, carte cu carte, aproape pe neobservate, o întreagă generație de credincioși și slujitori ai Evangheliei. Aceasta este și dorința noastră la MAGNA GRATIA.

Una dintre afirmațiile acestui misionar, care a răsunat ca un „deja-vu” pentru mine, a fost aceasta: „Punctul nostru de plecare în lucrarea de traducere și publicare a cărților creștine considerate clasice în lumea creștină occidentală a fost o oră petrecută în cea mai mare librărie creștină din țară. Căutam cărți pe care să le folosim la un program de studiu biblic intensiv, și nu mică ne-a fost surprinderea să constatăm că autori precum Charles Spurgeon, J.C. Ryle, John Owen, Jonathan Edwards, A.W. Pink, John Flavel, Octavius Winslow, Charles Hodge, Matthew Henry, Thomas Watson erau aproape absenți de pe rafturi… Acela a fost momentul când am conștientizat cât de profundă era criza spirituală în mișcarea evanghelică din acea țară. Desigur, absența acestor autori în acea limbă nu însemna în mod necesar că nimeni nu predica Evanghelia în acea țară, dar era un indicator al (lipsei) maturității mișcării evanghelice”.

Acea discuție a fost o experiență deosebită pentru mine, deopotrivă pentru că mi-a reamintit de un moment asemănător care ne-a motivat să plecăm pe acest drum cu MAGNA GRATIA, și pentru că ne-a oferit o încurajare minunată să mergem înainte, fiind într-un moment delicat al lucrării noastre.

Interesant este că, deși, prin harul lui Dumnezeu, am reușit să traducem și să publicăm peste 150 de cărți ale unora dintre acești autori, suntem și astăzi departe de țintă și de o situație satisfăcătoare în acest domeniu. Dacă veți căuta în librăriile noastre cărți ale lui Spurgeon, cu greu veți găsi câteva titluri. Tot așa, din bogata operă a lui J.C. Ryle a fost tradus foarte puțin în limba română. Jonathan Edwards, deși considerat cel mai mare teolog evanghelic american, este complet absent în literatura creștină disponibilă în România. În aceeași notă, în afara celor două cărți alegorice ale sale și a uneia dintre lucrările sale teologice, John Bunyan este la rândul lui absent din peisajul evanghelic de limba română. Autori precum Horatius Bonar, Thomas Boston, Charles Bridges, Thomas Brooks, J.L. Dagg, John Flavel, Henry Law, Hugh Martin, James Buchanan și încă mulți alții – rămân aproape complet străini pentru cititorul de limba română. Uneori avem senzația că, la fiecare pas înainte pe care îl facem aici, vedem cum distanța până la obiectivul nostru crește de două ori mai mult.

De aceea, te invităm să fii alături de noi în aceste firave eforturi de a-L glorifica pe Dumnezeu prin literatură creștină de calitate, consecvent reformată. Cum poți ajuta? Iată câteva modalități practice:

1) Roagă-te pentru noi, dar nu atât pentru noi ca persoane, pe cât pentru ca Dumnezeu să găsească plăcut în a folosi aceste resurse spre gloria Lui și spre înaintarea învățăturii sănătoase într-o vreme de intensă gâdilare a urechilor oamenilor din congregațiile noastre.

2) Citește resursele pe care noi le traducem și le publicăm GRATUIT pe pagina noastră de internet. Ce folos ar avea tot efortul de a traduce atâtea resurse, dacă nu ar fi puse la lucru. Iar pentru asta, prima etapă este să le citim.

3) Recomandă-le și altora, în măsura în care le consideri biblice și de folos.

4) Dacă Dumnezeu te îndeamnă și vezi ceva util în lucrarea noastră, donează și ajută-ne să ducem mai departe viziunea noastră. Donațiile se pot face online la www.magnagratia.org/donatii.html.

Îți mulțumim pentru că ne însoțești în această lucrare!

Spre gloria exclusivă a lui Dumnezeu în Hristos,

Ninel Lazăr
Asociația MAGNA GRATIA

Trimite pe Facebook
Trimite email unui prieten
Copyright © 2017-2019 ASOCIATIA MAGNA GRATIA, All rights reserved.
Adresa noastra de email este: contact@magnagratia.org
Ai primit acest mesaj pentru ca te-ai abonat la notificările MAGNA GRATIA.
Daca vrei sa schimbi modalitatea in care primesti aceste mesaje, poti actualiza preferintele tale la acest link sau poti sa te dezabonezi de la aceasta lista de distributie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.