BIBLIA ȘI ȘTIINȚA SE PUN DE ACORD

download

Oamenii de știință de-a lungul timpului au dat greș în chestiuni științifice. Dar nu și Sfânta Scriptură-care s-a dovedit a fi corectă din punct de vedere științific. Deși Biblia nu este în primul rând un manual științific, multe subiecte științifice sunt menționate în trecere; și când sunt menționate – mai târziu se dovedesc a fi corecte.
Oamenii de știiință obișnuiau să creadă Dar acum știința arată Biblia întotdeauna a susținut
În întreg universul există doar o mie până la o mie douăsute de stele. Trilioane peste trilioane de stele există; ele nu pot fi numărate de om! Ieremia 33:22a „Ca oştirea cerurilor, care nu se poate număra…”
Pământul este plat. Pământul este rotund. Isaia 40:22a „El şade deasupra cerculuipămîntului…”
Lumia nu se mișcă, ea doar există. Lumina se mișcă – și are proprietăți fizice; ”unde” sau fotoni. Iov 38:19a „Unde este drumul care duce lalocaşul luminii? …”
Teoria Universului Infinit- stelele pur și simplu există. Fiecare stea este unică, și două dintre constelațiile stelare au interacțiuni gravitaționale. Iov 38:31 „Poţi să înozi tu legăturile Găinuşei, sau să deslegi frînghiile Orionului?”
Sângele bolnav trebuie scurs pentru a însănătoși o persoană. Sângele este indispensabil vieții, uneori o transfuzie fiind necesară pentru a suplini deficitul. Levitic 17:11a „Căci viaţa trupului este în sînge:…”
Aerul nu are greutate, el doar există. Oxigenul, azotul, dioxidul de carbon au respectiv mase atomice care pot fi măsurate. Iov 28:25a „Cînd a rînduit greutatea vîntului…”
Vânturile suflă de-a curmezișul pe suprafața pământului. Curenții de aer se mișcă urmând modele circulare întinse. Eclesiastul 1:6 „Vîntul suflă spre miază-zi, şi se întoarce spre miază-noapte; apoi iarăş se întoarce, şi începe din nou aceleaşi rotituri.”
Pământul este purtat pe spatele cuiva. Pământul plutește liber în spațiu. Iov 26:7b „…şi pînzură pămîntul pe nimic.”
Oamenii se îmbolnăvesc din senin; spălatul mâinilor nu este important. Multe boli se răspândesc prin contact; mâinile trebuie spălate în apă curgătoare. Levitic 15:13b „…să-şi spele hainele, să-şi scalde trupul în apă curgătoare şi va fi curat.”
Stelele sunt toate identice între ele. Fiecare stea în parte este de fapt unică. 1 Corinteni 15:41b „…chiar o stea se deosebeşte în strălucire de altă stea.”
Ceva a apărut din nimic fără nici un motiv aparte-„Teoria Big Bang-ului” poof, iată un univers ! Fiecare acțiune are în egală măsură o reacțiune de sens opus; aceasta este știința reală; Cauză și efect; date inițiale sunt necesare pentru a obține un rezultat. Geneza 1:1 „La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pămîntul.”

Deși eruditul grec Claudius Ptolemeu (c. 150 A.D.) a fost un om inteligent, învăța în mod greșit că restul universului se învârte în jurul pământului. Fals. Dar vedeți, oamenii de știință au crezut asta mai bine de 1000 de ani. Oamenii de știință au învățat că universul se învârte în jurul pământului; și au convins și pe alți oameni educați, cum au fost liderii europeni politici și religioși, contemporani cu ei. ( Biblia nu învață deloc acest lucru). A fost mai degrabă consensul oamenilor de știință care s-au înșelat, și care mai târziu au convins și pe alții să se opună lui Copernicus și Galileo, în jurul anului 1600 A.D. Galileo a arătat că – de-a lungul a peste 1000 de ani- acea convingere a respectivilor oameni de știință era greșită.

Galileo nu este un exemplu de religie versus știință, ci mai derabă „episodul Galileo” este un exemplu în care oamenii de știință aflați în consens și care s-au înșelat, mai apoi au convins și pe alții–care la rândul lor au crezut greșit. Religia poate fi bună când ne aduce mai aproape de adevăr.

Știința de asemenea poate fi bună când ne aduce mai aproape de adevăr.

Savanții totuși, fiind oameni, se mai înșeală câteodată, cum au fost cei din timpul lui Galileo. Țineți minte, oamenii de știință au fost cei care s-au înșelat, și care au convins și pe alții că restul universului se învârte în jurul pământului.

Amintiți-vă că erudiții obișnuiau să amestece astrologia cu astronomia. Și erudiții mai obișnuiau să amestece alchimia cu chimia, păcălind pe mulți. În timp ce savanții se înșeală ades, de-a lungul timpului, în ce privește știința, Biblia totuși rămâne consistentă și exactă. Astăzi evoluționiștii își amestecă convingerile cu învățătura oamenilor de știință, deși știința reală arată că teoria evoluționismului nu poate fi adevărată. Însă Bilia ne-a spus mereu adevărul despre originea noastră. Geneza 1:1 „La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pămîntul”.

Oamenii de știință evoluționiști greșesc încă odată în ce privește știința; și Bilia se va dovedi a fi tot exactă și adevărată.


REFERINȚE- Pentru mai multe informații

„Hidden Treasures in the Biblical Text”  (Comori Ascunse în textul biblic) by Chuck Missler, c. 2000.  Published by Koinonia House, 120 pages.  ISBN 1-57821-127-1

„Scientific Facts in the Bible”  (Date Științifice în Biblie) by Ray Comfort, c.2001.  Published by Bridge-Logos Publishers, 95 pages.  ISBN 0-88270-879-1

„The Vanishing Proofs of Evolution”  (Dovezile pe Cale de Dispariție ale Evoluției) by Thomas F. Heinze.  Published by Chick Publications, 94 pages.  ISBN 0-758905-70-X

„Biblia şi ştiinţa se pun de acord”
<http://www.creationism.org/romanian/BibleSci_ro.htm&gt;

https://ardeleanlogos.wordpress.com/creationism/biblia-si-stiinta-se-pun-de-acord/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.