Ahhh! S-a modificat Marea Trimitere! ”Faceți afaceri pînă Mă voi întoarce!” M-am ars! – UPDATE: comentariul autorului și răspunsul meu

download

Tocmai am primit o nouă revelație! S-a schimbat Marea Trimitere! Domnul Isus a comunicat unui coreligionar de-al meu în mod direct și personal ceva ce mă face să plîng de cîteva zile. N-am știut! Mea culpa, mea maxima culpa! 

Mi-am ratat chemarea și am coșmaruri că voi auzi tunetul vocii Lui:

Pleacă de la mine că nu te cunosc, n-ai făcut afacerea vieții tale!

Sînt rupt și la limita depresiei! M-am tot rugat pentru darul acesta! Frații mei de trup l-au avut! Prieteni de-ai mei l-au avut! Am tot stăruit și insistat că poate poate mi-l va da Dumnezeu și mie! N-a vrut!

Sînt ca acel carismatic pomenit de Babylon Bee! A tot stăruit la Domnul să îi dea și lui cîteva daruri ”corecte” și nu i-a dat nimic altceva decît darul ospitalității. Ghinion, vorba unui clasic în viață! Nu toți sîntem predestinați pentru cele mai bune daruri, nu toți sîntem așezați pe calea cea mai bună și cea mai strălucitoare!

Eu ce mă fac acum! Creștinii, care n-au acest dar au și trecut la Domnul și nu mai au timp să recupereze, oare aceștia ce vor face? Cum vor da ei socoteală? Soacra mea, o dulceață de femeie, care a născut 10 copii și i-a crescut pe toți și toți umblă cu Domnul, socrul meu, care s-a chinuit în sărăcie decentă, dar a făcut zestre tuturor fetelor lui, mama mea, care s-a chinuit în nevoi, rămasă văduvă la 27 de ani …

Cu toții niște ratați! Nu-i așa? N-au știut să profite, să înțeleagă că Dumnezeu a vrut lucruri mai mari pentru ei, să beneficieze de binecuvîntarea avramică!

(Frățiilor, textul cu David și Goliath n-a fost scris ca voi să vă identificați cu David și să identificați orice prostioară cu Goliath! Nu vi se aplică, ca multe alte texte din Vechiul Testament. Ba, multe texte adresate apostolilor nu vi se aplică nici vouă, nici mie!)

Dar acum noi am primit lumina! Dumnezeu ne cheamă la bussiness!

Iată traducerea corectă!

Faceți afaceri până Mă voi întoarce”. (Luca 19:13 NKJV)

sursa

Mîine mă duc la registrul comerțului sau unde trebuie4 să îmi fac firmă!

Voi deschide Biblia cu altă poftă acum, de vreme ce am aflat că e cea mai bună carte de bussiness, nu de afaceri, de bussiness!

Biblia este cea mai bună carte de business.

Nu te-ai gândit niciodată la acest lucru? Cum adică, Dumnezeu mă vrea în business? Parcă El are treabă cu Biserica și lucrurile spirituale. Să fie El interesat și de afacerile mele? Eu nu am „chemare” pentru business. Oare cum stau lucrurile în acest domeniu?

…..

  • Implicarea în afaceri înseamnă împlinirea însărcinării date de Dumnezeu omului.

Încă de la începutul creației, Dumnezeu l-a însărcinat pe om să administreze și să dezvolte toate resursele pe care le-a lăsat El pe pământ.

  • Implicarea în afaceri constituie un mod de a ne închina lui Dumnezeu.

Vechiul Testament este scris în limba ebraică iar unul dintre cuvintele de bază pentru „muncă” este „avodah”, care înseamnă deopotrivă „închinare” și „lucru”.

  • Implicarea în afaceri constituie o cale de a sluji.

Cuvântul ebraic pentru afacere este „melawkaw” care înseamnă slujire.

Hermeneutica și paradigma de gîndire de mai sus suferă atît de mult și sînt atît de defectuoase încît, parafrazîndu-l pe Labiș, spun:

Citesc și plîng, citesc!

UPDATE

Între timp am observat că autorul articolului, Marius Koritar, a răspuns astfel:

„Domnule” Marius Cruceru, rar îmi este dat să văd atâta răutate în cineva. Ați depășit cu mult așteptările mele. Să luați un articol și să-l răstălmăciți după bunul plac, fără să aveți bunul simț să întrebați sau să vă documentați înainte, spune multe despre intențiile dvs.. Chiar sunteți în lipsă de idei pentru așa zisele articole sau păreri pe care le expuneți cu atâta …? Ați fost la Registrul Comerțului sau era doar o altă minciună?! Înțeleg că aveți frustrări mari dar chiar așa? Poate ar fi bine să nu vă opriți din plâns. Să vă fie rușine!

I-am răspuns după dorința-i:

Stimabile domn (vă răspund după cum m-ați interpelat, rămînem la ”domnule”, ne vom putea apela cu ”frate” pe cînd vom predica același fel de Evanghelie, a dvs. este coruptă),
Deci … stimabile domn,

1. nu știu cu ce fel de hermenutică lucrați sau cîtă experiență de viață aveți (se pare că destul de puțină, trăiți undeva în vreun turn de fildeș) de spuneți că atîta răutate n-ați mai întîlnit. Îmi pare rău că etichetați pamfletul meu drept răutate. Atunci și apostolul Pavel a fost cu totul răutăcios, cînd i-a amendat pe unii și pe alții care vesteau o altă evanghelie (scrijelească-se!), chiar și Ioan a fost răutăcios (2 Ioan 10) sau Iuda. Eu am mai văzut asemenea RĂUTATE chiar și la Domnul Isus, Matei 23. Mă simt bine în galeria respectivă. Dacă amendarea discursului dvs. superficial, toxic și ratat, o învățătură falsă, este etichetat drept ”răutate”, atunci fie așa, dar puneți eticheta și pe alte amendări care lovesc în evangheliile false. Vestiți o evanghelie deformată și falsă, stimabile.

2. Am făcut trimitere la articol, am dat generos link-ul. Cititorii mei și ai ai dvs. pot trage concluziile. Cititorii mei sînt mai inteligenți decît ai altora ca să nu se lase manipulați de mine și de răutățile mele. Se pare că cei care vor fi citit elucubrațiile dvs. au ajuns la aceleași concluzii ca mine. N-am torsionat deloc ce ați spus. V-am citat. Dvs. ați torsionat vorbele Mîntuitorului în mod nelegitim, adăugînd sensuri după bunul plac. Recitiți ultimele 5 versete din scripturi, veți avea niște surprize neplăcute.

3. Mă acuzați de lipsă de bun simț. În baza cărui fapt. De unde știți că nu m-am documentat despre activitatea dvs. și despre afacerile dvs. sau profilul dvs. de om de afaceri și ”spicăr”. N-am niciun interes și nicio intenție cu privire la dvs. personal. Am intenții clare și dovedite cu privire la discursul dvs. S-ar putea să mă repet. Nu DUMNEAVOASTRĂ SÎNTEȚI obiectul acestui articol. Oricît v-ar plăcea să vă dați importanță, n-am scris împotriva dvs. personal.

4. Lipsă de idei? Nu mă stîrniți. Am o fire pămîntească slabă și neroadă. Cedez ușor la provocări. Soția mea spune că mulți sînt fericiți că m-am pocăit. Nu îmi dați material de lucru, vă rog! Comentați și debitați în continuare? vă voi răspunde cu entuziasm la astfel de ieșiri în decor.

5. Mă acuzați de minciună. În baza a ce? Dvs. nu ați citit atent articolul meu, stimabile! Registrul comerțului a apărut într-o altă discuție. Era o fază în care un astfel de spicăr – de data asta nu dvs. Nu vă dați chiar atîta importanță! Un alt spicăr dădea sfaturi unor oameni de afaceri. Aceia l-au verificat pe acela pe site-urile de specialitate, unde apăreau cifrele de afaceri și profitul, rîzîndu=i în nas că este incompetent. Nu era vorba de dvs. De fapt în tot articolul nu este vorba în special de dvs. Nu vă alintați prea mult! Sînt și alte cazuri pe care le-am amendat. Nu v-am dat dvs. toată atenția.

6. Da, am frustrări mari, dar sînt de alte natură decît vă imaginați dvs. Una dintre ele, este că văzînd asemenea prostii nu mă pot opri să nu fiu acid și cinic. Este una dintre cele mai mari dezamăgiri referitoare la mine. Aș vrea să fiu mai îngăduitor și mai blînd. Iertați-mă, nu pot! NEputința mea! Foarte frustrant! Aș fi dorit să fiu precum Cristi Țepeș în asemenea faze!

7. M-am oprit din plîns. N-a durat mult! și Nu mi-e rușine! Alt ghinion! Nu mi-e rușine să vă înfrunt prostiile și aberațiile, nici pe ale dvs. nici pe ale altora.
Și la următoarea ieșire în decor a dvs. și a spicărilor dvs. voi fi tot aici!
Domnul să aibă milă de dvs. și la marea Judecată să nu ne judece nici pe mine nici pe dvs. după prostiile debitate!

Amin de 3 ori!

Ahhh! S-a modificat Marea Trimitere! ”Faceți afaceri pînă Mă voi întoarce!” M-am ars! – UPDATE: comentariul autorului și răspunsul meu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.