EGOIST SAU… ? Cum scapi de egoism? Examinează-ți inima!

Oare ce ne-am face fără sursa inepuizabilă de inspirație care este șofatul nostru de toate zilele. Toți ne plângem de cum se comportă unu’ și altu’ la fel cum și noi ne regăsim în plângerile altora. În orice caz, un lucru care vorbește tare despre noi când ne aflăm în spatele volanului este cât de egoiști suntem (sau am devenit – ca să fiu indulgent). Măcar dacă am fi așa doar în spatele volanului! Problema e că acolo doar învățăm! Și astea le învățăm repede și bine!

Cum știi că ai devenit egoist…

1. Când binele nostru este în detrimentul altora. Când ești gata să parchezi mașina pe scările de la intrarea în magazin, doar pentru că n-ai chef să faci un pic de mișcare. Sau când parchezi pe loc special amenajat pentru persoane cu dizabilități.

2. Când simți că ai fost răzbunat față de cineva care ți-a greșit. Cum ne frecăm noi mâinile când pe cel care te-a depășit neregulamentar îl oprește și-l amendează poliția. Este! Așa merită! El a luat o amendă și o învățătură de minte, eventual, dar tu… tu ce-ai devenit când gândești așa?!

3. Când nu-ți mai pasă de cei din jur, doar pentru că ție ți-e greu. Aici nu găsesc exemplu din trafic, dar avem destule în viață. Da, relațiile sănătoase, bazate pe dragoste autentică dăruiește: timp, energie, pasiune, încurajări și când asta se întâmplă relațiile sunt normale. Dar când nu mai primești… ce faci? Te oprești din a dărui, doar pentru că nu mai primești? Da, tu de asta dăruiești?

4. Când lumea ideilor începe și se sfârșește cu tine! Sigur, vorbim de lumea ideilor rezonabile! Dar când legea rutieră e lege doar pentru altul, cu siguranță ești pe-un drum înfundat. Suntem diferiți (să ne înțelegem diversitatea într-un mod corect!) și asta crează ideile diferite și trebuie să învățăm să ni le spunem fără a ne da în cap unii altora cu ele.

Cum scapi de egoism? Examinează-ți dărnicia: timp, vorbe încurajatoare, ajutor, finanțe, fapte etc. Examinează-ți inima!

Sursă foto: aici

sursa articol: http://tineri.betania.ro/egoist-sau/24

EGOIST SAU… ? Cum scapi de egoism? Examinează-ți inima!

https://ardeleanlogos.wordpress.com/articole/egoist-sau-cum-scapi-de-egoism-examineaza-ti-inima/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.