Despre prima și singura vizită a evanghelistului Billy Graham în România

foto: billygraham.org

În 1967, Iugoslavia a devenit prima țară comunistă care i-a permis lui Billy Graham să predice. Zece ani mai târziu, Ungaria i-a deschis porțile lui Graham, cu condiția să nu dea declarații politice împotriva guvernului. După Ungaria, alte națiuni ale blocului comunist au început să-l primească pe Graham, inclusiv România în 1985.

Graham este cea mai importantă personalitate a lumii protestante care a vizitat România în secolul XX şi căreia, în pofida faptului că România era condusă atunci de un guvern ateu, i s-a permis să susţină predici în zece lăcaşuri de cult: Mănăstirea Vorona din judeţul Botoşani, Catedrala Reformată din Cluj, Catedrala Romano-catolică din Cluj, Biserica Baptistă nr. 2 (actualmente Emanuel) din Oradea, Biserica Baptistă Speranţa din Arad, Catedrala Ortodoxă din Timişoara, Catedrala Ortodoxă din Sibiu, Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti, Templul Coral Evreiesc din Bucureşti, Biserica Penticostală Filadelfia din Bucureşti.

În unele locuri, erau puse difuzoare pe stâlpi și în copaci pentru cei care nu aveau loc în sală. Deși anunțurile despre vizitele pastorului în țările comuniste erau interzise, vestea s-a dus din gură în gură.

billy graham romania timisoara

În Timișoara, 5000 de persoane au umplut Catedrala Ortodoxă, iar peste 150000 de oameni erau în Piața Operei. Zona era plină de oameni cu ore înainte ca renumitul predicator să ajungă în centrul Timișoarei. Din păcate, nimic din ce s-a întâmplat în timpul slujbei nu a putut fi auzit de cei care nu au avut loc în Catedrală. În schimb, credincioșii s-au unit într-un cor și au cântat împreună cântări spre slava Domnului, sub supravegherea atentă a milițienilor. A fost poate scânteia care a aprins focul libertății în inimile timișorenilor.

În Arad, oamenii s-au urcat până și pe acoperișurile blocurilor ca să-l asculte pe predicatorul Billy Graham. Era ceva complet ieșit din comun pentru România comunistă a anului 1985 și ilustra foamea spirituală a românilor de atunci.

billy graham romania arad

Iata un video cu imagini de la vizita lui Billy Graham în România

În 2008, fiul lui Billy Graham, Franklin Graham s-a întors la Timișoara pentru a participa la „Festivalul Speranței” din Timișoara. În perioada 4-6 iunie, peste 77.000 de persoane au fost la evenimentul care a avut loc pe stadionul „Dan Păltinișanu” .

Anul trecut, Will Graham, nepotul renumitului Evanghelist a predicat Evanghelia în cadrul Festivalului “Sărbătoarea Speranței” de la Cluj-Napoca, care a avut loc în 21-22 octombrie 2017.

 

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/stiri-din-romania/8337-despre-prima-si-singura-vizita-a-evanghelistului-billy-graham-in-romania

http://alfaomega.tv/stiri/stiri-din-romania/8337-despre-prima-si-singura-vizita-a-evanghelistului-billy-graham-in-romania#axzz58tbiWo

https://ardeleanlogos.wordpress.com/articole/despre-prima-si-singura-vizita-a-evanghelistului-billy-graham-in-romania/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.