Daniel Miheț : „Vântul schimbării…”

26166405_528164660901519_2122504651006353946_n

„Wind of change” (Vântul schimbării) este un cântec emblematic de la început anilor 90 cântat de formația rock Scorpions. A fost menit să omagieze schimbarea din lumea politică de la sfârșitul secolului 20.

Cine ar fi crezut că neclintitul zid al Berlinului va fi dărâmat? Cine ar fi anticipat că dictatorul Ceaușecu va fi executat sau că puternică URSS se va fărâmița? Cine ar fi visat că mândria comunismului est-european va fi spulberată?

Timpul a trecut și acum după aproape 30 de ani un alt vânt al schimbării suflă…. de data această dinspre vestul îndepărtat… A început în Marea Britanie anul trecut când britanicii au decis să se rupă de Bruxelles și se pare că a început să pună stăpânire pe bătrânul nostru continent…și pe cel American.

Ce face vântul: adie, suflă, împrăștie, spulberă…răscolește.

Ce va aduce anul 2017? Dumnezeu știe… Singura certitudine care o avem este că Dumnezeu este Stăpânul vântului și că acesta îl ascultă supus: a deschis Marea Roșie pentru poporul Sau (Exod 14:21), a fost încurajarea mult așteptată a profetului extenuat și amenințat cu moartea (1 Regi 19:1-13), a adus la viață o întreagă națiune într-o vale de oase (Ezechiel 37) și a umplut cu putere și îndrăzneală niște ucenicii timizi și confuzi (Fapte 2)!

Vântul Schimbării încă bate „vântul suflă încotro vrea și-i auzi vuietul, dar nu știi de unde vine, nici încotro merge” (Ioan 3:8).

Tu îl auzi? Îl simți? Te opui schimbării Lui sau o accepți? Dumnezeu S-a folosit de acest vânt de-a lungul vremurilor să aducă transformarea Lui în viețile credincioșilor: naștere din nou, temeri risipite, drumuri croite prin pustie și prin mare, treziri în biserică și reforma în guvernare, ungere divină și curaj de a înfrunta moartea-acesta Forță se numește Duhul Sfânt (Scorpions nu știau aceasta…). Fie că El să va însuflețească și să va poarte prin puterea tăriei Lui până la țărmul ceresc.

Pastor Daniel Miheț

https://www.stiricrestine.ro/2017/01/28/daniel-mihet-vantul-schimbarii/

https://ardeleanlogos.wordpress.com/articole/daniel-mihet-vantul-schimbarii/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.