Dan Damian: Gând pentru prietenii mei leviți, interpeți și muzicieni. Sper să nu supăr pe nimeni…. Sunt sigur că acest subiect îi frământă pe mulți și cred că există și dorință de înfăptuire.

26166405_528164660901519_2122504651006353946_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Gând pentru prietenii mei leviți, interpeți și muzicieni.

Am observat urmărind în ultima vreme diferite evenimente creștine din România, tot mai multă muzică de calitate în aranjamentul orchestral și interpretare. Dumnezeu a binecuvântat România cu biserici în care tineri, frați și surori, au răspuns chemării de slujire prin cântare, care au investit multă muncă, educație și sacrificiu financiar pentru a excela în muzică. Felicitări tuturor, care cântă, care susțin, formează și apreciază leviții din toate bisericile!

Am mai observat, că muzica autohtonă românească e tot mai puțin folosită și compusă. La majoritatea evenimentelor, muzica adaptată și „tradusă” din repertoriul altor națiuni, e cea mai folosită. Oare de ce? Din toată inima cred că și în bisericile din Romania, Dumnezeu a înzestrat oameni deosebit de valoroși, care pot compune cântări extraordinare, înălțătoare, care-l glorifică pe Dumnezeu, care zidesc biserica Lui și pot aduce pe oameni prin Duhul Sfant în prezența Domnului. De la Do la Do, sunt doar opt note plus dieji sau bemoli, îndeajuns pentru toti compozitorii. Niciodată nu veți auzi un căntec românesc tradus și adaptat de Hillsong, Jesus Culture, Elevation or Bethel Music, oricât de bun și popular ar fi el. Nu doar lor Dumnezeu le-a spus să-i cânte o cântare nouă. Ci tuturor națiunilor!!! Popularitatea unui cântec, nu înseamnă succes în laudă și închinare.

Sper că nu am supărat pe nimeni…. Sunt sigur că acest subiect îi frământă pe mulți și cred că există și dorință de înfăptuire. Pe lângă frumoasele și înălțătoarele piese adaptate și traduse din afara, pe care continuați să le cântați, cred din toată inima, că în bisericile românești există un talent si un potential enorm de compoziție, nefolosit deocamdată la adevărata capacitate. Rămâneți sub călăuzirea Duhului Sfânt și El, Domnul vă va inspira cu cel mai frumos cântec pe care l-ați compus și pe care l-ați cântat până acuma 🙂 Nu uitați nici de imnurile vechi, atât de frumoase și ziditoare. Din El, prin El și pentru El, sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci, amin! Fiți binecuvântați!

https://www.facebook.com/dan.damian22?hc_ref=ARRD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.