Cum Să Îl Mărturisești Pe Hristos

Adăugat de Arise For Christ

A mărturisi înseamnă a spune şi altora despre iertarea, dragostea, eliberarea, împuternicirea, viaţa roditoare şi slujirea etc, pe care le-ai găsit în Hristos.

Ultimele îndemnuri ale lui Isus către ucenicii Săi, înainte de a se înălţa la Tatăl, au fost cu privire la mărturie. Le-a poruncit să-şi facă ucenici în lumea întreagă, să-i boteze şi să-i înveţe şi le-a promis că vor fi martori ai Lui plini de putere, când vor primi Duhul Sfânt. Domnul va confirma mărturia ta, la fel cum a făcut-o pentru apostoli, prin semne şi minuni (Marcu 16:20; Matei 28:19-20).

Ce spune Scriptura?

Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin. (Matei 28:19-20)

Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului. (Faptele apostolilor 1:8)

Adevărat, adevărat, vă spun, că cine crede în Mine, va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea; pentru că Eu mă duc la Tatăl. (Ioan 14:12)

El Mă va proslăvi, pentru că va lua din ce este al Meu, şi vă va descoperi. (Ioan 16:14)

Sfaturi

TU EŞTI UN MARTOR. Atunci când cineva experimentează iertarea păcatelor, va putea să depună mărturie despre mântuirea pe care a primit-o prin Isus Hristos. Nu înseamnă că eşti evanghelist, în sensul menţionat în Efeseni 4:11, însă poţi fi un martor la fel ca cei din biserica primară. Ei spuneau: Căci noi nu putem să nu vorbim despre ce am văzut şi am auzit (Faptele apostolilor 4:20). Tu poţi să-L mărturiseşti pe Isus fiindcă L-ai cunoscut personal.

Dorinţa lui Dumnezeu este ca fiecare om, din lumea întreagă, să se împace cu El. Dumnezeu a dat creştinilor „cuvântul împăcării”. Acest privilegiu revine în mod exclusiv celor care au crezut în Hristos (2 Corinteni 5:19).

Autoritatea de a-L mărturisi pe Domnul ne-a fost dată de Isus (Matei 28:19-20). Puterea şi îndrăzneala de a aduce mărturia noastră, este lucrarea Duhului Sfânt (Marcu 16:17-20; Fapte 1:8). Dorinţa de a mărturisi este decizia fiecăruia. Mesajul este de fapt simplul adevăr că: „Dumnezeu te iubeşte. Isus îi mântuieşte pe toţi aceia care vin la El pocăindu-se de păcatele lor şi crezând în El. El este Cel care dă viaţa (Ioan 10:10), ne echipează pentru a trăi prin Duhul Sfânt. Apoi, El va veni din nou.”

Mărturia ta personală este ceea ce poţi tu împărtăşi cel mai bine. Aceasta nu constă doar în a împărtăşi adevărurile biblice ci înseamnă „să fii produsul” adevărurilor respective. Cu alte cuvinte, nu e îndeajuns doar să spui, ci să faci. Permite Duhului Sfânt să aducă în viaţa ta roadele Lui: dragostea, bucuria, pacea, blândeţea, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, îndelunga răbdare, stăpânirea de sine. Astfel, vei „deveni” ceea ce mărturiseşti.

Rugăciune

Roagă-te ca Dumnezeu să te umple cu Duhul Sfânt şi să te echipeze pentru a-L mărturisi pe El. S-ar putea să ai nevoie să te rogi ca Domnul să te elibereze de orice legătură de frică sau sentimente care te fac să crezi că nu ştii destul sau nu eşti destul de bun pentru a-L mărturisi şi altora pe Hristos. Roagă-te pentru mai multă îndrăzneală şi libertate în a-L mărturisi pe Domnul oricui pare deschis să primească mărturia ta, în viaţa de zi cu zi.

Cere-I Domnului să te călăuzească spre persoana căreia să-i mărturiseşti. Şi aşteaptă ca El să facă acest lucru. În timp ce citeşti Cuvântul lui Dumnezeu, cere-I să-ţi dea un mesaj pentru persoana care va fi avut nevoie de mărturia ta.

Referinţe biblice / Meditează la următoarele pasaje biblice

Vina oamenilor – Psalm 14:3; Ecleziastul 7:20

Separarea de Dumnezeu – Romani 5:10; Iacov 4:4; Coloseni 1:2

Judecata lui Dumnezeu – 2 Tes.1:8-9; 2 Petru 3:7

Ce a făcut Dumnezeu pentru om  – 1 Timotei 2:5; Evrei 12:24

Iertare – Fapte 4:12; Efeseni 4:32; 1 Ioan 2:12;

Curăţire – Fapte 5:31; 13:38; 26:18;Isaia 1:18; 1 Ioan 1:7; Apoc.7:14

Îndreptăţire (justificare) – Fapte 13:39; Rom.3:24, 8:30

Prin har – Tit 3:7; Efeseni 2:8,9; Tit 2:11; 3:4-7

Rămâi în Isus; Mărturiseşte cu dragoste – Romani 3:34; Ioan 15; 1 Corinteni 13

Sursa: http://alfaomega.tv/

http://ariseforchrist.com/blog/articles/all/cum-sa-il-marturisesti-pe-hristos–357?

https://ardeleanlogos.wordpress.com/articole/cum-sa-il-marturisesti-pe-hristos/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.