Cine este mitropolitul Avondios? Ce este Mitropolia Ortodoxă de Milano, unde Cristian Daniel Florea a redepus jurământul preoțesc?

A absolvit seminarul teologic, apoi a fost preot la un schit. Dar a părăsit Biserica Ortodoxă Română, în 2002, spunând că nu vrea să fie ipocrit, după ce a mărturisit că este homosexual, în direct, pe un post de televiziune. Acum însă, fostul preot Dimitrie Bica se numeşte Avondios de Como şi este episcop în Italia, de cel puţin doi ani, după cum se arată pe blogul său. 

La vremea respectivă, în anul 2002, când fostul preot îşi mărturisea public orientarea sexuală susţinând că în sânul bisericii există şi alţi prelaţi homosexuali, povestea lui Dimitrie Bica a făcut mare vâlvă. Au fost voci care l-au condamnat, dar şi foarte mulţi oameni l-au apreciat pentru sinceritate şi pentru curajul de a fi renunţat la sutană pentru a-şi urma destinul. O perioadă, Dimitrie Bica a trăit în România, pictând icoane pe care le semna sub pseudonim, dar şi militând pentru drepturile homosexualilor. La un moment dat a dispărut şi s-a zvonit că ar fi plecat din ţară, în Italia.

A postat fotografii pe blogul său

În luna noiembrie a anului trecut, Dimitrie Bica a venit în vizită în România. Doar că fostul preot ortodox, declarat homosexual, se numeşte acum Avondios de Como şi este episcop milanez. Mai exact, Arhiereu Vicar al Mitropoliei de Milano, de rit ortodox. Bica, alias Avondios, a postat pe blogul său impresii şi fotografii din această vizită, spune el spirituală, la bisericile din România şi Republica Moldova, în care a fost însoţit de mitropolitul Evloghie al Mitropoliei de Milano.

Ce este Mitropolia Ortodoxă de Milano

Mitropolia de Milano este un ordin ce aparţine Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol. Marele Maestru este Mitropolitul Evloghie de Aquileia. În prezentarea Mitropoliei se precizează că “Biserica noastră a început ca o mişcare de păstrare a tradiţiei ortodoxe în anii 20, în perioada în care ortodoxia greacă se afla în criză din cauza introducerii modernismului în viaţa Bisericii. Un milion de credincioşi şi cea mai mare parte a clerului s-au alăturat acestei mişcări de rezistenţă împotriva tuturor formelor de modernism şi a calendarului nou (gregorian)”.

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/preotul-homosexual-din-romania-s-a-facut-episcop-milanez-311167

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.