China avortează zilnic peste 63,000 de bebeluși nenăscuți

6-img_20171111_1112445-e1510837743147

Anual, în China sunt avortați mult mai mulți copii decât în oricare altă țară din lume. Portalul Breitbart News informează conform statisticilor guvernului chinez, precum că în China, zilnic are loc avortarea a peste 63,000 de bebeluși nenăscuți.

Deși autoritățile chineze susțin că în 2015 au avut loc 13 milioane de avorturi, Departamentul de Stat al Statelor Unite este de părerea că în realitate ar fi vorba de un număr mult mai mare.

Dacă am sta să facem calculele, aproximativ 63,013 avorturi pe zi ar însemna 2,625 de avorturi pe oră sau 43 pe minut. Abuzurile asupra fetelor și femeilor sunt direct legate de fenomenul avortului în China. Reggie Littlejohn, președintele organizației Drepturilor Femeii fără Frontiere, care activează întru protejarea femeilor și fetelor din China de la avortul forțat sau sterilizarea forțată, susține că bebelușii de gen feminin sunt vizați încă de când se află în burta mamei. “Deoarece familiile preferă băieții, fetele se vor afla mereu în pericol, prin urmare Campania Salvează o Fată rămâne a fi foarte importantă,” a declarat Littlejohn pentru Breitbart News.

Unele avorturi reprezintă decizia femeilor, însă multe altele sunt situații forțate. Politica copilului unic în China a fost modificată în 2016 și acum un cuplu poate avea doi copii, însă până în 2016 au avut loc abuzuri masive, inclusiv avorturi târzii și sterilizări.

Mai devreme într-un editorial de pe portalul LifeNews era scris, “Prin scoaterea la lumină a ceea ce se întâmplă în China, sperăm să ne trezim într-o lume în care fiecare fată și femeie este prețuită și profund respectată pentru demnitatea ei intrinsecă, iar un bebeluș este binevenit indiferent de sexul acestuia.”

https://www.stiricrestine.ro/2017/03/20/china-avorteaza-zilnic-peste-63000-de-bebelusi-nenascuti/

https://ardeleanlogos.wordpress.com/articole/china-avorteaza-zilnic-peste-63000-de-bebelusi-nenascuti/

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.