Simion Ioanăș: Strategia ateilor în discuțiile cu creștinii

Majoritatea ateilor cu care în decursul anilor am vorbit, nu intră în discuții ca să demonstreze că Dumnezeu nu există, deoarece n-au dovezi în acest sens, ci ca să ironizeze și să lupte împotriva Dumnezeului revelat în Scriptură.

Vă voi da câteva puncte comune pe care le-am întâlnit pe multe grupuri și care le-am văzut majoritare în discuțiile avute sau văzute dintre atei și creștini:

1. Orice ateu când începi o discuție cu el, o să înceapă să atace și să ironizeze persoana cu care vorbește pe baza gramaticii limbii. Nu că un ateu ar scrie mai bine, ar fi perfect sau excelează în gramatica limbii, ci este o strategie de a impune „superioritatea lui intelectuală” sau mai bine zis de-a dezarma complet de la început un creștin, ca pe urmă să ironizeze orice argument sau dovadă biblică.

2. Următorul pas al atacului este ironizarea anumitor texte din Scriptură, scoase din context. 
Cei mai mulți atacă texte din Scriptură scoase din context, adică tocmai regulile gramaticale care le invocă, ei le încalcă, bineînțeles cu scopul de-a fabrica pretexte cu care să ironizeze Biblia, pe Dumnezeul Bibliei și creștinismul.
Acest lucru însă îi descalifică ca și parteneri credibili de dialog și arată că în mare parte ei și-au format o religie a lor, prin care se luptă disperați să denigreze pe Dumnezeul Bibliei, pe Dumnezeul care există și S-a revelat în Scriptură.

3. Următorul pas este de-a ataca cu Știința anumite adevăruri scripturale, în special pe Dumnezeu ca și Creator. Bineînțeles că în atacurile acestea furibunde, ei au ca și stereotipuri teorii, teorii sau ipoteze care se pot demonta foarte repede și chiar cu dovezi științifice. De exemplu, teoria lui Darwin care era cel mai mult folosită, nu-și mai are deloc relevanța în lumina ingineriei genetice de astăzi, prin care ADN-ul specific fiecărei specii în parte demontează clar lanțurile intermediare descrise în teorie și anulează toată această poveste incredibilă sau necredibilă, de râs.
Când un creștin vine cu argumente științifice care susțin Scriptura, atunci din nou caracterul de superioritate se manifestă  și curg din nou ironii, posibil și invective…………..

Simion Ioanăș: Strategia ateilor în discuțiile cu creștinii

Simion Ioanăș

sursa

Simion Ioanăș: Strategia ateilor în discuțiile cu creștinii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.