Atitudinea, Cheia Schimbării!

download

Adăugat de Arise For Christ  8 Aug 2017

Ți se întâmplă să dai vina pe cei din jur pentru eșecurile tale? Să găsești mereu un vinovat pentru ceea ce ți se întâmplă, pentru ceea ce nu ai sau ai pierdut? Și poporul evreu făcea la fel, de aceea a trebuit să treacă 40 de ani ca ei să ajungă pe pământul promis de Dumnezeu. Poporul credea că vrășmașii lui sunt de vină, circumstanțele, Moise, întotdeauna altcineva era de vină pentru situația în care ei se aflau. Și asemenea poporului israel și noi acționăm adesea, „dacă aș fi”, „dacă aș avea”, „dacă n-ar fi”, dacă…dacă…

Cunoaștem promisiunile lui Isus Hristos, vorbim de ele, ne încurajăm cu ele și totuși nu trăim în ele. Uneori, lucrurile prin care trecem ne pregătesc pentru următoarele. Îi cerem adeseori lui Dumnezeu să lucreze cu noi, să facă lucruri mărețe prin noi, dar uităm că înainte ca El să ne folosească ne pregătește, înainte ca El să facă ceva prin noi, va face ceva în noi!

De cele mai multe ori nu înțelegem situațiile prin care trecem și ne întrebăm de ce Dumnezeu permite unele lucruri în viața noastră, dar uităm că prin toate El vrea să facă din noi o lucrare măreață! Într-o zi ne vom uita în urmă și vom înțelege de ce a trebuit să trecem prin anumite lucruri și-I vom mulțumi cu siguranță de modul cum a ales să lucreze în viața noastră pentru că doar așa am devenit cu adevărat oameni după inima lui Dumnezeu.

Dumnezeu are moduri diferite de a ne crește, fiecare trece prin școală, dar lecțiile sunt diferite. Ceea ce contează este atitudinea pe care o avem în toată perioada de formare!

Atitudinea noastră determină cât timp vom sta acolo, în necazuri, în dureri, în nedreptate, în boală… Cu cât învățăm mai repede lecția cu atât Dumnezeu ne trece la un nou nivel. Dumnezeu nu vrea ca noi să amânăm ceea ce trebuie schimbat în viața noastră, El vrea să acționăm imediat ce ne-am dat seama de greșeala noastră sau de lecția ce trebuie s-o învățăm. În Efeseni 5:14-17 suntem învățați să “nu fiți nepricepuți, ci înțelegeți care este voia lui Dumnezeu”

Ridică-te din interior și adoptă o atitudine bună, apoi ridică-te în exterior și fă ceea e trebuie!

În amânare și-n pasivitate nu există putere, de aceea trebuie să acționăm! Dumnezeu pune în viața noastră oportunități prin care noi să creștem, să-L slujim, însă trecem pe lângă ele adesea, ne uităm la ele și până ne hotărâm să acționăm trec, iar Dumnezeu trebuie să găsească pe altcineva prin care să lucreze, iar noi rămânem cu regrete. Ne plângem de situațíile prin care trecem și dăm vina pe cei din jur în loc să privim dincolo de ele, la ceea ce Domnul vrea să ne învețe.

E timpul să ieșim din zona noastră de confort, să coborâm din barcă și să încercăm să umblăm pe ape pentru că mai bine să încercăm și să eșuăm decât să rămânem mereu într-un singur loc.

E timpul să nu mai privim la problemă, ci la scopul ei final!

Dacă vrei schimbare în viața ta, schimbă-ți atitudinea și apoi vei vedea deslușit ceea ce trebuie să faci ca să ieși biruitor!

Fii plin de pace și crede că dincolo de tot ceea ce ți se întâmplă este un Dumnezeu care veghează asupra ta și niciodată nu-ți va da mai mult decât poți duce pentru că te iubește și vrea să facă din tine un vas ales!

Apropie-te de Dumnezeu și vei primi pace și liniște, apropie-te de Cuvântul Lui și vei primi lumină și direcție!

Luminița Marinescu

http://ariseforchrist.com/blog/articles/all/atitudinea-cheia-schimbarii

https://ardeleanlogos.wordpress.com/articole/atitudinea-cheia-schimbarii/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.