O descoperire surprinzatoare

Imaginati-va ca intr-o zi aflati ca nu sunteti persoana care ati crezut initial ca sunteti. De fapt, sunteti ceva ce dispretuiti. Exact asta s-a intamplat unui politician radical din Ungaria. Dale Hurd ne va vorbi despre criza prin care a trecut acest om si despre transformarea sa uimitoare.

https://alfaomega.tv/embed/vod/?vid=9268

Dale Hurd: Candva a fost un lider aspirant al celui mai mare si controversat partid politic, Jobbik. Jobbik a fost considerat un partid fascist, antisemit. Tanarul Csanad Szegedi trecut de 20 de ani, s-a pregatit sa conduca acest partid intr-o buna zi.

Csanad Szegedi: Am devenit membrul partidului Jobbik in 2003 cand s-au pus bazele partidului. Am fost membru timp de noua ani. Am fost vicepresedinte timp de sase ani si membru al Parlamentului European din 2009.

Dale Hurd: Szegedi a fost considerat antisemit, desi el a negat acest fapt in timpul interviului.

Csanad Szegedi: Cand am devenit membru al partidului Jobbic, am simtit o indiferenta fata de evrei. Nu mi-a pasat de evrei. Nu mi-a pasat de Holocaust. Nu am considerat ca Holocaustul ar fi fost o tragedie pentru poporul ungar. Am citit multe materiale antisemite.

Dale Hurd: Insa, Szegedi a fost liderul unui partid care a fost considerat pe plan mondial un partid antisemit. Conform declaratiilor sale, nu a simpatizat cu evreii si nu a avut incredere in ei. Dar aceasta situatie s-a schimbat cand Csanad Szegedi a aflat ceva despre el insusi care i-a schimbat viata in mod radical. Csanad Szegedi a aflat ca este evreu. Pe internet, au inceput sa circule zvonuri despre radacinile ebraice ale lui Szegedi. El s-a dus sa vorbeasca cu bunica lui de 94 de ani care nu vorbise niciodata despre identitatea ei evreiasca.

Csanad Szegedi: Mi-a povestit despre viata ei, mi-a spus ca a fost trimisa la Auschwitz si ca toata familia noastra a fost ucisa.

Dale Hurd: Cum a schimbat aceasta informatie modul in care ati privit Holocaustul?

Csanad Szegedi: Am ramas socat. In primul rand, pentru ca am inteles ca Holocaustul a avut loc.

Dale Hurd: Deoarece nu a fost sigur ce sa faca, a incercat sa isi ascunda identitatea evreiasca si s-a comportat de parca nu s-ar fi intamplat nimic. In cele din urma, el a inteles ca nu poate ramane membru al Partidului Jobbik.

Csanad Szegedi: Am inteles ca nu pot face parte din nicio organizatie antisemita.

Dale Hurd: Ce ati face daca ati descoperi ca sunteti tocmai ce ati dispretuit? Csanad Szegedi s-a schimbat. Szegedi a luat legatura cu rabinul local Slomo Koves care, initial, a crezut ca este o gluma.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 746 – noiembrie 2018. Ultimele stiri crestine:

 

Sursa: https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/9633-o-descoperire-surprinzatoare

https://ardeleanlogos.wordpress.com/diverse/o-descoperire-surprinzatoare/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.