Închide

„Familia modernă”. Tot mai multe tribunale din SUA încep să recunoască TREI PĂRINȚI pentru un copil

„Familia modernă”. Tot mai multe tribunale din SUA încep să recunoască TREI PĂRINȚI pentru un copil
Madison este tânăra de 16 ani din California care are trei părinți. Legal.  Adulții pe care îi numește mama, tata și mami au fost prezenți la nașterea ei, după ce cele două femei, care formau un cuplu, au decis să aibă un copil împreună așa că s-au apropiat de un prieten de sex masculin, potrivit AP.
Dar, din punct de vedere legal, una dintre femei, Victoria Bianchi a devenit „părintele” lui Madison abia în această toamnă, alăturându-se unui număr mic, dar din ce în ce mai vocal de americani, care au convins instanțele din SUA să recunoască legal ceea ce ei numesc familie „triparentală”.
Bianchi s-a folosit de legea din California, din anul 2013, care prevede că un copil poate avea mai mult de doi părinți. O lege similară a intrat în vigoare în Maine anul trecut, instanțele din cel puțin 10 alte state americane, inclusiv din New York, începând să legalizeze o astfel de familie, deși numeroase tribunale din SUA și unii experți și-au manifestat îngrijorarea față de faptul că mai mulți părinți înseamnă un potențial conflict.
Instanțele americane au acordat timp de decenii anumite drepturi bunicilor, părinților vitregi și altor persoane în viața copiilor, însă părinții sunt cei care au drepturi și responsabilități mult mai mari. Apărătorii unei astfel de familii afirmă că recunoașterea unui al treilea părinte, fie pe baza unui certificat de naștere, prin adopție, fie printr-o hotărâre privind încredințarea sau sprijinul copilului,  reflectă realitățile moderne ale unor familii cum ar fi cuplurile homosexuale care au dorit să aibă un copil cu un prieten de sex opus, bărbații care încearcă să-și păstreze rolul patern deși testele ADN au arătat că altcineva este tatăl biologic sau alte situații.
După aceste decizii, tabloul devine tot mai complex. Spre exemplu, noile tehnici concepute pentru a evita anumite boli rare permit acum ca un copil să se nască cu o mică doză de ADN provnind de la o a treia persoană.
Fără drepturi legale, unii părinți și copii se confruntă cu ruperea legăturilor dintre ei, reclamă Cathy Sakimura, de la Centrul Național pentru Drepturile Lesbienelor din San Francisco, care a sprijinit la elaborarea legii din California.
Dar unele instanțe americane au decis să respingă extinderea limitelor calității de părinte. O decizie a Curții Supreme din Wyoming din 2014 se întreba cum va arăta o astfel de familie pe măsură ce tații sau mamele vor avea noi relații cu alte persoane.
Deși până acum nu au fost făcute prea multe cercetări legate de efectele familiei „triparentale” asupra copiilor, experții au păreri împărțite.
Anita Jones Thomas, profesor la Universitatea din Indianapolis, apreciază că există unele beneficii ale unei astfel de familii: „Acest sentiment suplimentar de susținere socială s-a dovedit a fi benefic pentru copii”.
În schimb, W. Bradford Wilcox, sociolog la Universitatea din Virginia, afirmă că în familiile stabile, cu doi părinți, copiii se simt mult mai bine din punct de vedere educațional și emoțional.  El spune că o familie „triparentală” va reprezenta „o formă de familie în care copiii sunt expuși la o mai mare complexitate și mai multă instabilitate”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi sus
Tinerețe în cuvânt

„Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale!”

Ana-Maria Negrilă

Universul între paginile unei cărți

Nervi de Sezon

Blog Filozofic

POPAS PENTRU SUFLET

Cristian Ionescu

Agora Christi

Blog evanghelic de teologie publica

Alteritas

cu Dănuț Jemna

Pagina creștină

Simion Ioanăș

Danut Tanase

E viată pe pământ!

danielmiclea

Inca un gand

Aradul Evanghelic

... pentru arădeni şi despre arădeni...şi nu numai!

barzilaiendan.wordpress.com/

Un Barzilai izvorât din Dan - O anagramare pentru Daniel Branzai

Nickbags

Har si Pace

Vrăbiuțe

Cip! Cip!

Bogdan DUCA

Pentru ca în viitor nu vreau să se spună "Acele timpuri au fost întunecate pentru că până și el a tăcut"...

ARMONIA MAGAZINE - USA

Locul in care te intalnesti cu CREDINTA.

Mana Zilnica

Mana Zilnica

Life Mission

"Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui"

Ciprian I. Bârsan

...din inima pentru tine

Informatii si mesaje

Pecetea Dumnezeului Celui Viu primită de către Maria Divinei Milostiviri în mesajele de la Sfânta Treime și Fecioara Maria

Bucuresti Evanghelic

A topnotch WordPress.com site

Misiunea Genesis

Susținem misionari și proiecte de misiune peste tot în lume

Marius Cruceru

...fără cravată

Cu drezina

de Teofil Stanciu

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Miere și migdale

Luați cu voi ... puțin leac alinător și puțină miere, mirodenii, smirnă, fisticuri și migdale - Geneza 43:12

Noutati Crestine

Ca sa stii!

PERSPECTIVE CRESTINE

Gânduri către o altă lume...

Creştinul azi

Revista Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România

Persona

Blog of Danut Manastireanu

Revista ARMONIA - Saltmin Media

Hrană pentru minte și lumină pentru suflet

Moldova Creștină

Răspunsuri relevante și actuale din Biblie

EvangheBlog - Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

%d blogeri au apreciat: