UE și ONU aduc un omagiu victimelor atacurilor suferite din motive religioas

Ziua de 22 august este Ziua Internațională dedicată comemorării victimelor actelor de violență suferite din cauza religiei sau a credinței. Mai mult de 4.000 de creștini au fost asasinați în 2018 din pricina credinței lor.

În luna mai, Adunarea Generală a Uniunii Europene a aprobat prin consens rezoluția de a desemna data de 22 august drept Zi Internațională pentru comemorarea victimelor actelor de violență suferite din cauza religiei sau a convingerilor.

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, într-un mesaj menit comemorării zilei, a spus „Am văzut o creștere a atacurilor împotriva oamenilor vizați din motive religioase, ori legate de convingeri”.

„Lumea trebuie să ia atitudine în vederea eradicării antisemitismului, a urii împotriva musulmanilor, a persecuției creștinilor și a altor grupări religioase. Cu toții avem responsabilitatea de a avea grijă unii de alții”, a indicat el pe Twitter.

ONU: „Statele au de jucat un rol important în promovarea toleranței religioase”

Într-o declarație prin care marca prima Zi Internațională, un grup de experți independenți de la ONU „îndeamnă statele să își intensifice eforturile de a combate intoleranța, discriminarea și violența împotriva oamenilor, bazate pe religie sau convingeri, inclusiv împotriva membrilor minorităților religioase și a celor care nu adoptă nicio religie”.

Statele au de jucat un rol important în promovarea toleranței religioase și a diversității culturale, promovând și protejând drepturile omului, inclusiv libertatea religioasă și cea de credință”, scria în declarație.

Experții pun accent pe faptul că „religia sau credința nu ar trebui folosite niciodată pentru a justifica discriminarea. În cazul persecuției religioase sau a discriminării, victimelor li se încalcă dreptul de a avea participare deplină în viața culturală, politică și economică, precum și drepturile la educație și la sănătate”.

„Situația poate include profanarea și distrugerea numeroaselor vestigii culturalebogate în valori istorice și religioase, precum lăcașurile de închinare și cimitirele”, adaugă ei.

MOGHERINI: „Acțiune comună pentru a combate persecuția”

Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a făcut o declarație publică cu această ocazie, declarând că „persecuția ca răspuns la o credință sau afiliere religioasă, sau ca răspuns la absența acestora, reprezintă o violare a dreptului internațional și necesită acțiune comună pentru a fi combătută”.

„Cu ocazia primei Zile Internaționale, aducem un omagiu tuturor celor din întreaga lume care și-au pierdut viețile sau au suferit atacuri din cauza religiei sau a convingerilor. În decursul anului trecut, au avut loc multe atacuri extremiste tragice”, a remarcat Mogherini.

Înaltul Reprezentant avertizează că „marginalizarea și socotirea unor oameni drept țapi ispășitori pe motiv că aparțin unor minorități religioase poate fi un semnal de alarmă timpuriu al unei persecuții mai severe, precum și al unor măsuri de represiune din întreaga societate”………………………………

Ultimele articole – înțelegerea vremurilor

 • Înregistrările conferinței „Rugăciune pentru Israel” - ediția 2019 - tema „Semnele vremurilor”
  Înregistrările conferinței „Rugăciune pentru Israel” – ediția 2019 – tema „Semnele vremurilor”
 • Punctele de rugăciune ale lunii septembrie 2019
  Punctele de rugăciune ale lunii septembrie 2019
 • Puterea rugăciunii 8.18 - august 2019 - Rugul aprins, Florin Dan
  Puterea rugăciunii 8.18 – august 2019 – Rugul aprins, Florin Dan
 • Puterea rugăciunii 8.17 - Rugul aprins - Răzvan Mihăilescu
  Puterea rugăciunii 8.17 – Rugul aprins – Răzvan Mihăilescu
 • Puterea rugăciunii 8.20 - Ntiense Ubon-Israel
  Puterea rugăciunii 8.20 – Ntiense Ubon-Israel

https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/11097-ue-si-onu-aduc-un-omagiu-victimelor-atacurilor-din-motive-religioase

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.