Închide

Jurnalistul Cătălin Sturza: Când România devine un Mexic sau o Columbie. Va fi sacrificiul Luizei și al Alexandrei un semnal de trezire?

Moartea Alexandrei și a Luizei ar putea să fie un prilej de conștientizare că România devine o țară sud-americană, un Mexic sau o Columbie, care produce nu droguri, ci copii, iar prin această trezire să fie posibilă, în viitor, salvarea unor copii, scrie jurnalistul Cătălin Sturza, într-un tulburător editorial pentru Adevărul online.
Cătălin Sturza semnalează o stare de fapt, anume că România devine o țară sud-americană, în care copiii nostri nu mai sunt în siguranță.
Totodată, Cătălin Sturza insistă asupra motivelor pentru care ancheta în cazul tragediei celor doua fete răpite și sechestrate, nu ar trebui să ignore posibilitatea ca principalul suspect, Gheorghe Dincă, să facă parte dintr-o rețea mai vastă, care să implice mai mulți complici.
„Nu insist asupra acestor detalii doar pentru că sunt foarte multe lucruri neclare sau care par să nu se lege în acest caz. Și pe care nu mi le pot explica prin simpla incompetență a poliției, procuraturii, autorităților. Într-un caz care a ieșit la lumină accidental – dacă Alexandra nu ar fi avut prezența de spirit să sune la 112, nu am fi auzit nimic despre ea. Așa cum nu am fi auzit nimic despre alte sute de Alexandre. Dar insist din alte trei motive”, subliniază jurnalistul.
Iată motivele invocate de Cătălin Sturza:
„În primul rând, dacă se va merge pe narativa „lupului singuratic” fără o investigație serioasă a legăturilor cu presupușii complici, aceste rețele de traficanți ar putea să continue să opereze nestingherite. Nimeni nu va deranja liniștea mafiei. Ba dimpotrivă, ele se vor extinde și mai mult, vor căpăta și mai multă putere. Pentru că, nu-i așa, în România se pare că poți să scapi nepedepsit indiferent ce ai face, dacă ai „conexiunile” potrivite. Chiar și dacă faci trafic de minori sau ești părtaș la violarea și uciderea unor minori.
În al doilea rând, mă gândesc la familiile celor două fete – la familiile Alexandrei și Luiziei. Cum este să fii în locul lor? Cum este să știi că fiicele tale, pe care le-ai crescut cu infinite sacrificii, au fost ucise de niște criminali, și să te temi că cei mai mulți dintre ei ar putea scăpa nepedepsiți? Că acei bărbați care ți-au dat telefoane și care și-au bătut joc de tine și au fost complici la uciderea copilelor își vor vedea nestingheriți de treabă? Pentru că perpetuarea mafiei din sistem este mai importantă decât copiii tăi?
În al treilea rând, alte sute sau mii de Alexandre și Luize vor continua să cadă victime acestei mafii, acestor rețele. Copii pe care nimeni nu îi va apăra, pe care nimeni nu îi va salva. De care nimeni nu va ști. Am văzut de curând niște statistici la nivel global – doar 2% din victimele unor astfel de rețele sunt salvate; și doar 1% din traficanți sunt pedepsiți. România devine o țară sud-americană, devine un Mexic sau o Columbia care produce nu droguri, ci copii. Moartea Alexandrei și Luizei ar putea să fie un prilej să ne trezim, să devenim conștienți de această realitate crudă. Și să salvăm, poate, niște copii…”, concluzionează jurnalistul.
Editorialul este disponibil aici:
CELE MAI POPULARE

https://www.activenews.ro/stiri/Jurnalistul-Catalin-Sturza-Cand-Romania-devine-un-Mexic-sau-o-Columbie.-Va-fi-sacrificiul-Luizei-si-al-Alexandrei-un-semnal-de-trezire-157277

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi sus
Tinerețe în cuvânt

„Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale!”

Ana-Maria Negrilă

Universul între paginile unei cărți

Nervi de Sezon

Blog Filozofic

POPAS PENTRU SUFLET

Cristian Ionescu

Agora Christi

Blog evanghelic de teologie publica

Alteritas

cu Dănuț Jemna

Pagina creștină

Simion Ioanăș

Danut Tanase

Deschis si sincer, verde-n fata!

danielmiclea

Inca un gand

Semnele vremurilor din urmă

Iată, Eu vin curând!

Aradul Evanghelic

... pentru arădeni şi despre arădeni...şi nu numai!

barzilaiendan.wordpress.com/

Un Barzilai izvorât din Dan - O anagramare pentru Daniel Branzai

Nickbags

Har si Pace

Vrăbiuțe

Cip! Cip!

Bogdan DUCA

Pentru ca în viitor să nu se spună "Acele timpuri au fost întunecate pentru că ei au tăcut"...

ARMONIA MAGAZINE - USA

Locul in care te intalnesti cu CREDINTA.

Mana Zilnica

Mana Zilnica

Life Mission

"Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui"

Ciprian I. Bârsan

...din inima pentru tine

Informatii si mesaje

Pecetea Dumnezeului Celui Viu primită de către Maria Divinei Milostiviri în mesajele de la Sfânta Treime și Fecioara Maria

Bucuresti Evanghelic

A topnotch WordPress.com site

Misiunea Genesis

Susținem misionari și proiecte de misiune peste tot în lume

Marius Cruceru

...fără cravată

Cu drezina

de Teofil Stanciu

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Miere și migdale

Luați cu voi ... puțin leac alinător și puțină miere, mirodenii, smirnă, fisticuri și migdale - Geneza 43:12

Noutati Crestine

Ca sa stii!

PERSPECTIVE CRESTINE

Gânduri către o altă lume...

Creştinul Azi

Revista Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România

Persona

Blog of Danut Manastireanu

Revista ARMONIA - Saltmin Media

Hrană pentru minte și lumină pentru suflet

Moldova Creștină

Răspunsuri relevante și actuale din Biblie

EvangheBlog - Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

%d blogeri au apreciat: