GRECIA: Mulți greci încă se chinuie să o scoată la capăt

George Kaloterakis (Alianța Evanghelică din Grecia) analizează situația în urma alegerilor legislative. „Rugați-vă pentru creștinii evanghelici din Grecia, ca ei să devină un cicatrizant pentru rănile provocate de diviziunile din societatea noastră”.

Grecia a intrat într-un nou capitol duminica trecută, când majoritatea alegătorilor l-au votat pe candidatul conservator, Kyriakos Mitsotakis. Lunea trecută, acesta a devenit prim-ministru în mod automat.

Pentru a înțelege mai bine mișcarea socială din Grecia, Evangelical Focus i-a luat un interviu lui George Kaloteraks, președintele Alianței Evanghelice din Grecia.

„Deși situația financiară s-a îmbunătățit într-o mică măsură, mulți greci încă se chinuie să o scoată la capăt, și mulți dintre membrii bisericilor noastre au fost nevoiți să plece pentru a lucra în străinătate”, a spus el.

Î. Reprezintă problemele economice singurul factor care explică înfrângerea lui Alexis Tsipras din cadrul alegerilor?

R: De obicei, la înfrângerea unui partid contribuie mai mulți factori. Cred că politicile economice ale partidului aflat anterior la putere, de exemplu suprataxarea clasei mijlocii și întârzierea multor investiții au avut un rol esențial. În plus, alte probleme precum modul în care statul a reacționat în fața dezastrelor naturale și comportamentul câtorva miniștri au jucat un rol-cheie.

Î. Cum îl descrie mass-media pe noul prim-ministru, Mitsotakis?

Spațiul acordat în presă domnului Mitsotakis variază și modul în care e prezentat depinde de poziția politică asumată de agențiile media, raportată la partidul și politicile pe care le reprezintă politicianul. Dl Kyriakos Mitsotakis, fiul fostului prim-ministru Constantinos Mitsotakis, e activ în politică de 12 ani și a fost membru al guvernelor anterioare. În 2015, a câștigat președinția partidului de centru-dreapta, Noua Democrație. Cât despre dl Mitsotakis, acesta aparține tinerei generații de politicieni eleni. Ei se desting prin stilul și profiliul politic pe care le au.

În discursul rostit după ce a aflat că a câștigat alegerile, dl Mitsotakis a declarat că își prelua noul rol în guvern „fiind deplin conștient de responsabilitatea față de națiune”. Pe noul guvern îl așteaptă dificila sarcină de a autoriza investiții  fără birocrație, deoarece orice încercare din ultimii ani de a simplifica procedurile s-a lovit de încurcături la nivelul administrației publice și de suprapuneri de jurisdicții, ori obstacole judiciare. Toate acestea în ciuda faptului că Grecia se bazează mai mult ca niciodată pe investiții noi – străine sau nu, strategice sau mai mici, private și publice – astfel ca ieșirea din criză să nu fie de scurtă durată, iar creșterea să nu fie anemică sau nesustenabilă.

Desigur, Alianța Evanghelică din Grecia nu ține parea nimănui în dezbaterile politice. Vom continua să ne rugăm pentru noul guvern și vom continua să pledăm în favoarea minorităților religioase din Grecia, ca și acestea să fie privite cu respect…………………….https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/10901-grecia-multi-greci-inca-se-chinuie-sa-o-scoata-la-capat#axzz5u2OIbEIn

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.