Pastor orb achitat de acuzaţia de „convertire forțată” în India

Pastor orb achitat de acuzaţia de „convertire forțată” în India

Un pastor orb, Balu Saste, soția sa și alți zece creștini au fost găsiți nevinovați de acuzațiile de „convertire forțată” aduse împotriva lor, în temeiul legilor anti-convertire din India, de către o instanță din Madhya Pradesh, India, la data de 6 mai.

Cazul datează din ianuarie 2016, când o  mulțime furioasă din mai multe sate învecinate au luat cu asalt o clădire a bisericii dintr-un sat din Madhya Pradesh, bătând și hărțuind enoriaşii. Mulțimea a amenințat că arde clădirea bisericii cu creștinii încuiaţi înăuntru.

Poliția a intervenit și l-a arestat pastorul Balu, care este și orb, pe soția lui, fiul lor de doi ani și alţi cinci bărbați și cinci femei din congregația lor. Pastorul și soția lui au fost dezbrăcați, bătuţi și aruncați în închisoare, împreună cu fiul lor, timp de opt zile înainte de a fi eliberați pe cauțiune. Poliția i-a acuzat pe toți pentru încălcarea codului penal, secţiunea anti-convertire.

Pastorul Balu a mai fost arestat pentru acuzaţii similare în anul 2012.

Pastor orb achitat de acuzaţia de „convertire forțată” în India

Organizaţia de monitorizare şi susţinere a creştinilor persecutaţi,  Alliance Defending Freedom (ADF), care a reprezentat păstorul, a salutat decizia curții de a anula condamnările din luna martie a acestui an. În declaraţia lor se spune: „Această decizie marchează o victorie importantă împotriva legilor anti-convertire din India, care amenință din ce în ce mai mult drepturile fundamentale ale minorităților religioase.”

„Nimeni nu ar trebui să fie persecutat din cauza credinței lui. Achitarea pastorului Balu și a familiei sale reprezintă un pas vital spre protejarea libertății religioase și a dreptului de a practica în mod liber credința.”

Pastorul şi soţia sa, care sunt acum acasă împreună cu fiul lor, rămân neliniştiţi și temători, după încercarea prin care au trecut, și evită contactul public pentru a nu crea din nou ostilitate. Acestora le-au fost de asemenea interzise activitățile religioase, potrivit unei informaţii frunizate de Fondul Barnabas.

Sursa: Fondul Barnabas

https://www.stiricrestine.ro/2019/07/14/pastor-orb-achitat-de-acuzatia-de-convertire-fortata-in-india/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.