Florin și Alina Popa – Misiune în Madagascar / DUMNEZEUL aude și lucrează

DUMNEZEUL aude și lucrează

Noi suntem ceea ce suntem pentru că Dumnezeu aude și lucrează. El nu este ca zeii poporului, care au gura, dar nu vorbesc, au urechi, dar nu aud … Dumnezeul nostru este inca in viata astazi, iar marele miracol este ca ne ia parteneri cu el in slujire!
Realizez din nou și din nou că nu pot face nimic decât dacă mă refer la Cuvântul lui Dumnezeu. De aceea mă întorc întotdeauna la ceea ce Dumnezeu îmi vorbește, pentru a-mi aduce aminte de ceea ce trebuie să fac!

Echipa Madagascar

Joy 4 Echipa Madagascar – rezultatul rugăciunilor ascultate și încă în curs de ascultare!

Suntem ceea ce suntem pentru că Dumnezeu aude și lucrează. El nu este ca zeii poporului, care au gura, dar nu vorbesc, au urechi, dar nu aud … Dumnezeul nostru este inca in viata astazi, iar marele miracol este ca ne ia parteneri cu el in slujire! 
Realizez din nou și din nou că nu pot face nimic decât dacă mă refer la Cuvântul lui Dumnezeu. De aceea mă întorc întotdeauna la ceea ce Dumnezeu îmi vorbește, pentru a-mi aduce aminte de ceea ce trebuie să fac!
Joy 4 Echipa Madagascar – rezultatul rugăciunilor ascultate și încă în curs de ascultare! 

Matei 9: 37-38 a fost Cuvântul pe care l-am primit de la Dumnezeu la vârsta de 9-10 ani și întotdeauna am stat înaintea inimii mele! M-am rugat pentru muncitori și Dumnezeu ma trimis să fiu lucrător în câmpul Său. Așa că am devenit un misionar printre multe alte persoane chemate de Dumnezeu și trimise cu același scop. 

Familia Saitis Marcel și Ioana au sosit în Madagascar cu 3 copii în septembrie 2013. La începutul lunii aprilie 2019 Naomi Ioana Aina sa născut în familia lor. Vă încurajez să vă rugați pentru o creștere sănătoasă a copilului și o recuperare rapidă a lui Ioana. Ei au muncit din greu într-un mediu dur, deschizând multe căi. În 2017 au împărtășit cu noi rugăciunea care era în inima lor:

„Ne rugăm ca Dumnezeu să trimită cel puțin alte cinci familii de misionari români în Madagascar”. 

Noi, Popa Florin și Alina, împreună cu fetele noastre Eunice și Elisa, am ajuns în Madagascar la începutul lunii octombrie 2018. Alți membri s-au alăturat echipei: Denisa Moldovan (Arad) în ianuarie 2019, iar la mijlocul lunii martie au sosit Tabita Micu (Sighișoara ). Sunt două fete care au studiat școala de îngrijire medicală și pot ajuta mulți oameni aici. 

Primăria orașului Antsirabe are o grevă generală, de aproape două luni, deoarece angajații nu și-au primit mare parte din salariul lor timp de aproape un an. De aici trebuie să primească o mulțime de documente pentru puținii Naomi și Tabita, care ar fi trebuit deja să înceapă procesul de obținere a reședinței! 

Rugați această cauză înaintea lui Dumnezeu în rugăciune!

Președintele APME vizitează Madagscar

Cu mai bine de 10 ani în urmă am auzit despre fratele Ghiță Rițisan, dar primul meu contact cu acest om al lui Dumnezeu a fost în 2010 când a predat cursul de Missiologie în cadrul programului de doi ani al pastorală Teologia, pe care am absolvit-o, fiind organizată de biserica noastră – Eclesia Cluj-Napoca. În 2013, am început să lucrez la biroul APME din Cluj Napoca, unde mi-a plăcut să lucrez cu fratele Ghita și am văzut un model de determinare, încredere în promisiunile și avansarea lui Dumnezeu în misiunea misiunii. Fratele Ghita a fost unul dintre oamenii care m-au încurajat să mă gândesc la misiunea pe termen lung.

Între 15 și 30 martie 2019 ne-am bucurat de faptul că Rîșcan Gheorghe și Irina au vizitat echipa noastră în Madagascar.

Am fost încurajați de discuțiile pe care le-am avut, întâlnirile cu întreaga echipă românească, dar și cele private. Fratele Ghita a zburat în jungla Manakara împreună cu Marcel și președintele Adunărilor lui Dumnezeu Madagascar, unde au făcut evenimente evanghelice și două botezuri în apă. 

Aici, la Antsirabe, în centrul de misiune Joy 4 Madagascar, a avut loc o conferință de misiune la care au participat lideri și pastori ai bisericii din zona noastră, precum și Comitetul Executiv al Bisericii AOG din Madagascar.

Călătorie spre Morondava – click aici

În luna martie am făcut o călătorie de 3 zile în vestul Madagascarului, împreună cu familia Rîșcan, Saitis Marcel și pastorii malagazi Niaina și Njaka. Ne-am bucurat să fim împreună cu biserica malagazică a pastorului Mbinintsoa, ​​pe țărmurile Mării Mozambicului, unde am participat și la un nou botez în apă. 

Am călătorit cu mașina peste 1.000 de kilometri, condus pentru mai mult de 20 de ore la temperaturi peste 40 ° C la umbra și am văzut protecția Domnului peste noi pe aceste drumuri malgașe care uneori sunt foarte rele și periculoase. Pe drumul spre casă, exact în Antsirabe, mașina noastră sa stricat și Marcel ma târât la mecanic. Mașina ar fi putut fi spartă în sălbăticie, dar mulțumesc lui Dumnezeu că a rupt acasă și ia mulțumit lui Marcel, care ma ajutat. 

Școala biblică pentru copii 
Continuăm să semănăm Cuvântul lui Dumnezeu în inimile și viețile copiilor care vin cu credincioșie, la fiecare două săptămâni, în centrul misiunii Joy 4 Madagascar. Copiii sunt absorbiți de istoria biblică explicată în sensul lor. Cântece, jocuri și meșteșuguri, toate concepute pentru a evidenția mai bine adevărul biblic în ființa lor. Sunt pline de bucurie pe care le cultivă și fac meserii cu materiale simple pe care nu le au acasă (foarfece, lipici, coli colorate etc.). Lucrarea mâinilor lor devine o mică capodoperă cu care își decorează cu bucurie casa mică. „Este același lucru cu cuvântul meu, eu îl trimit și întotdeauna produce roadele, va împlini tot ce vreau și va prospera oriunde l-aș trimite.” (NLT Isaia 55:11) Suntem încrezători că acest Cuvânt al lui Dumnezeu va aduce roade în inima acestor copii la momentul potrivit.
Cursuri de limba engleză pentru copii

Această clasă este formată din 12 copii proveniți din familii foarte sărace, unii au părinți alcoolici, alții sunt orfani. Copiii se deschid și se simt încurajați să învețe limba engleză prin jocuri, cântece creștine și alte activități creative. Acum, ei se pot introduce în câteva fraze și cunosc multe cuvinte în limba engleză despre lucrurile care le înconjoară.

Cântarea Malagasy – Biserica Karmela Ebenezera. Ghiță Rărișan și Marcel Șaitiș au predicat, încurajând biserica și am cântat un cântec malagastic pentru slava Domnului –  Vrednic de onoare_Mendrika ny dera . 

Continuăm studiul epistolei apostolului Pavel către Efeseni în biserica pastorului Niaina. Vom aduce mai multe detalii în următoarele buletine de știri. 

Cererile de rugăciune

  • Limba malgașă este una dintre cele mai mari provocări momentan. Avem nevoie de claritate și de putere pentru a stoca cunoștințele malgașe în creierul nostru
  • Echipa Joy 4 Madagascar – unitatea este importantă! Vrem să avem o slujire bună și de calitate pentru Dumnezeu și pentru frații noștri malgași
  • fizică și spirituală

Dragi, vă apreciem foarte mult sprijinul! Suntem binecuvântați pentru a fi o binecuvântare! Dumnezeu te folosește ca o resursă pentru noi, un râu de binecuvântare pentru poporul acestei țări pe marginea lumii. 

Fie ca Dumnezeu să vă răsplătească din plin!

Sincer, 
Florin & Alina Popa, 
impreuna cu 
misionarii Eunice & Elisa din Madagascar 

Vă invităm să fii parteneri cu noi în acest minister în Madagascar!Pentru donații financiare, puteți utiliza conturile bancare de mai jos.Pentru confirmare, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail laflorin.alinapopa@gmail.com . 

Mulțumesc! 

Menționați clar 
pentru  
FLORIN & ALINA POPA MADAGASCAR
Fundatia APME 
Banca Transilvania, Cluj Napoca

RON: RO20 BTRL RONC RT00 G897 1802 
EUR: RO32 BTRL EURC RT00 G897 1801 
USD: RO45 BTRL USDC RT00 G897 1802

Banca Transilvania – SWIFT COD : BTRLRO22

Legate de

Un gând despre “Florin și Alina Popa – Misiune în Madagascar / DUMNEZEUL aude și lucrează

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.