Marsul Invierii in localitati din Romania

Sute de credinciosi de diferite confesiuni au luat parte la cea de-a 28-a editie a Marsului Invierii de la Timisoara, din a doua zi de Paste. Este unul dintre cele mai longevive evenimente interconfesionale din Romania.

Lideri crestini din bisericile timisorene au vorbit celor adunati in fata Catedralei Mitropolitane din centrul municipiului de pe Bega, despre importanta Invierii Domnului Isus Hristos. Mesajul a fost unul care indeamna la unitate intre crestini.

Am aflat cu toţii ca Isus Hristos, Dumnezeul nostru, nu doar ca a Inviat din morţi, ci ne-a dat şansa mantuirii, şansa veşniciei. De aceea cred ca acest moment nu face altceva decat sa arate ca intre oameni exista unitate mai ales cand au un mesaj puternic, viu şi adevarat aşa cum este cel de astazi. A menţionat preotul Zaharia Peres, consilier cultural la Arhiepiscopia Timisoarei.

Preotul Zaharia Peres a transmis si un cuvant din partea Inalt Prea Sfintitului Ioan, Mitropolitul Banatului.

Dincolo de toate sa traim aceasta bucurie a invierii gandindu-ne ca astazi, prin Invierea Sa din morţi, Isus Hristos, Dumnezeul nostru semneaza pentru fiecare dintre noi contractul veşniciei. A spus preotul Zaharia Peres, consilier cultural la Arhiepiscopia Timisoarei.

Oamenii au pornit in procesiune pe strazile Timisoarei, de la Catedrala spre Parcul Rozelor, cu opriri la Primaria municipiului, Palatul Mitropolitan si la Prefectura judetului Timis, iar fanfarele reunite din Timisoara si Ghiroda au intonat imnuri specifice evenimentului.

Marsul Invierii de la Timisoara a fost organizat, ca in fiecare an, de Asociatia Evanghelistica si de Caritate „Isus Speranta Romaniei”, impreuna cu bisericile crestine din Timisoara si cu sprijinul autoritatilor locale.

Cred ca e foarte important ca noi, ca şi creştini, sa putem veni in mijlocul oraşului şi sa proclamam Invierea Domnului Isus. Ne dorim intotdeauna ca oamenii sa auda Vestea Buna, dar imi doresc foarte mult ca mai mulţi lideri religioşi din oraş sa participe şi sa arate unitatea in credinţa pe care poporul nostru o are. A declarat Ligia Dugulescu, presedintele Asociatiei Evanghelistice si de Caritate „Isus Speranta Romaniei”.

E adevarat ca s-a simţit nevoia aceasta de „impreuna” şi atunci acei oameni – pastorul Dugulescu, fostul mitropolit Corneanu, Teodor Codreanu şi alţi caţiva pastori – au zis ca macar o data pe an sa transferam serviciul acesta (religios) in cetate, ca oamenii sa inţeleaga ca Hristosul cel Inviat trebuie marturisit. A precizat Jean Chiforeanu, pastor, Biserica Maranata din Timisoara.

Pentru mine este un moment special in care putem proclama, din nou intr-un cadru public, evenimentul acesta festiv care ne leaga şi care este special pentru noi referitor la Invierea Domnului Isus, Mantuitorul nostru. A aratat Dumitru Mot, pastor, Biserica Elim din Timisoara.

Si in orasul Bistrita s-a desfasurat Marsul Invierii, ajuns la a 12-a editie. Credinciosi de diferite confesiuni au participat la o procesiune afisand mesaje prin care au proclamat Invierea Domnului Isus.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 773 – mai 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

https://alfaomega.tv/stiri/stiri-din-romania/10563-marsul-invierii-in-localitati-din-romania#axzz5oBu7wBht

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.