Despre mișcarea catolică-carismatică – reînnoirea produsă de Duhul Sfânt în lumea catolică

Reînnoirea carismatică catolică a transformat bisericile catolice din prezent, și nu numai. „Papa Leo al XIII-lea a mers în Bazilica Sf. Petru înconjurat de episcopi și cardinali, și a spus în mod solemn „Veni Creator Spiritus”, „Vino, Duhule Sfânt”. El a dedicat și a consacrat în mod solemn secolul al XX-lea Duhului Sfânt. În același timp, 1 ianuarie 1901 în Topeka, Kansas, a avut loc revărsarea Duhului Sfânt pe un grup mic care s-au întâlnit la Școala Biblică Betel.”

 

Elena Guerra a fost devotată credinței sale de la o vârstă fragedă. În 1866 a înființat o congregație pentru a educa femeile tinere. Pasiunea ei cea mai profundă a fost să Îl vadă pe Duhul Sfânt cum reînnoiește lumea.
Patti Mansfield: Elena a spus despre Duhul Sfânt: „Numai de L-am dori! Numai de L-am căuta! Dacă ne-am ruga la El, El ar veni cu siguranță.”

Între 1895 și 1903, sora Elena a scris 12 scrisori confidențiale papei Leo al XIII-lea. Ea l-a îndemnat pe acesta să conducă Biserica în odaia de sus într-o postură de rugăciune răbdătoare demonstrată de apostoli, de Maria, mama lui Isus, și alți credincioși înainte de Rusalii. Elena a vrut ca Biserica să trăiască o pogorâre perpetuă a Duhului Sfânt.

Al Mansfield: Este uimitor faptul că papa a luat în serios scrisorile ei și a răspuns la ele.

Îndemnat de scrisorile Elenei, papa Leo a chemat Biserica la o perioadă specială de rugăciune în fiecare an, între Înălțarea Domnului și Rusalii. În curând, episcopii și cardinalii și-au pierdut pasiunea pentru rugăciunile speciale, spre deosebire de Elena. Ea l-a încurajat pe papă să predice mai mult despre Duhul Sfânt ce l-a inspirat pe el să scrie o scrisoare episcopilor. Scrisoarea s-a întitulat „Divinum Illud Munus,” și a subliniat puterea miraculoasă a Duhului Sfânt care locuiește în noi.

Al Mansfield: Este un document important despre Duhul Sfânt. Este un punct de cotitură privind documentele despre Duhul Sfânt.

Elena tot nu era mulțumită și l-a îndemnat pe papa Leo să cheme imnul „Veni Creator Spiritus”, „Vino, Duhule Sfânt” peste prima zi a noului secol.

Al Mansfield: Papa Leo al XIII-lea a mers în Bazilica Sf. Petru înconjurat de episcopi și cardinali, și a spus în mod solemn „Veni Creator Spiritus”, „Vino, Duhule Sfânt”. El a dedicat și a consacrat în mod solemn secolul al XX-lea Duhului Sfânt. În același timp, 1 ianuarie 1901 în Topeka, Kansas, a avut loc revărsarea Duhului Sfânt pe un grup mic care s-au întâlnit la Școala Biblică Betel.

 

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 676 – 2 iulie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/10562-despre-miscarea-catolica-carismatica-reinnoirea-produsa-de-duhul-sfant-in-lumea-catolica#axzz5oBu7wBht

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.