Ziua a 9-a: Povara ospitalității în Turcia | #Pray30Days

Ziua a 9-a: Povara ospitalității în Turcia | #Pray30Days

După ce am mers pe o stradă prăfuită, undeva în Turcia, am păşit într-un apartament foarte curat. Amica mea mă întâmpină cu zâmbete și pupături iar eu mă descalț ca să nu împrăştii praful prin casă. Nu am adus cu mine terlik (papuci de casă), aşa că gazda mea îmi oferă o pereche din colecţia ei pusă deoparte special pentru musafiri.

Sunt condusă în salon, o încăpere folosită numai pentru oaspeţi, şi mă aşez pe un loc ce mi se oferă. O teyze (bunicuță) mai în varsta stă pe locul de onoare, departe de ușă sau de orice loc unde ar putea să o tragă vreun curent. Îi dau bineţe sărutându-i mâna şi atingând-o de capul meu, în semn de respect. Fiica gazdei mele îmi toarnă kolonya în palme ca să mă spăl pe mâini.

Mi se oferă o cafea turcească, alături de un pahar de apă şi o bucăţică de Turkish Delight (rahat turcesc). În alte ocazii gazda poate oferi çay (ceai turcesc) cu prajiturele dulci sau sărate; la diverse ocazii speciale, întreaga mea familie este invitată să ia micul dejun, o masă copioasă savurată lent, cu multă conversaţie şi nenumărate căni de çay.

Vorbim despre fiul ei şomer şi despre soacra ei bolnavă; gazda îmi spune că, Insha’Allah (cu voia lui Allah), toate se vor rezolva, însă lipsită de orice convingere că lui Allah îi pasă de probleme ei. Ea acceptă cu entuziasm oferta mea de a mă ruga în numele lui Isa (Isus), însă este foarte surprinsă că eu vreau să mă rog atunci şi acolo!

Motive de rugăciune

Importanța curăţeniei din casă reflectă o dorinţă adâncă de a fi acceptat de Dumnezeu. Rugaţi-vă pentru turci să descopere curățirea ce o dă, odată pentru totdeauna, sângele lui Isus şi acceptarea în familia lui Dumnezeu pe care ne-o oferă neprihănirea Lui (Ioan 13:8-10, Evrei 10:19-22).

Instabilitatea politică şi economică recentă, îi face pe oameni să se simtă nesiguri, temători, iar asta afectează atitudinea lor de ospitalitate. Rugaţi-vă pentru pace în țară şi înţelepciune pentru autorităţi ( 1 Timotei 2:2-4).

Rugaţi-vă pentru credincioşii din Turcia să fie ambasadorii lui Isus, aducând lumina Lui în viaţa de zi cu zi a semenilor lor.

https://www.stiricrestine.ro/2019/05/14/ziua-a-9-a-povara-ospitalitatii-in-turcia-pray30days/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.