Puterea învierii

Ce spune Dumnezeu?

Mulți presupun că Iov este cea mai veche carte din Biblie. Cea mai veche carte are a face cu cele mai vechi probleme: „De ce suferă cei corecți?”

Până la acest verset din povestea lui Iov, el adresează întrebări. Grele. „Dar omul când moare, rămâne întins; omul, când îşi dă sufletul, unde mai este?” (Iov 14:10). „Odată mort, mai poate învia un om?” (parafrază după Iov 14:14).

Erau întrebări pentru care nu se găsea răspuns și care au răsărit dintr-o inimă derutată și suferindă. Dar, prin strigătul credinței, „știu că Răscumpărătorul meu e viu”, se așază pe o stâncă tare.

Iov a fost condus de Duhul să facă declarația care a adus încredințare credincioșilor de-a lungul secolelor. El spune: „știu”. Precizează cu certitudine faptul că soluția tuturor problemelor, răspunsul suprem la toate întrebările, fie că sunt vechi și persistente sau noi și trecătoare, stă în a ști că Domnul, Răscumpărătorul nostru e viu. Dumnezeu în Hristos este deasupra tuturor.

El trăiește. A învins ultimul și cel mai mare dușman, care e moartea Este „dovedit cu putere că este Fiul lui Dumnezeu, prin învierea morţilor…” (Romani 1:4)

Ce legătură au acestea cu noi?

Deși Iov primise toate argumentele contrare (cu duiumul), dar a continuat în convingerea lui, și noi putem ști că Răscumpărătorul nostru e viu. Mai mult, pentru a avea vieți creștine eficiente trebuie să știm acest fapt.

Planul lui Dumnezeu pentru credincios este ca, prin mărturia Duhului Sfânt și deschizând ochii altora, să vadă dovezile nenumărate ale puterii lui Dumnezeu și autorității Lui în lume și istorie, să ajungă într-un punct în care să poată declara că știe.

Dumnezeu vrea să ajungem să știm. Acesta e motivul pentru care ne-a fost dată Biblia.

„V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu aveţi viaţa veşnică” (1 Ioan 5:13) – să știm, nu să bănuim, să presupunem,să ne dorim, să ne întrebăm, ci să știm.

Roagă-te împreună cu mine

Doamne, meditația la acest adevăr magnific îmi aduce glorie în suflet și o pace neclintită în mijlocul visurilor destrămate ale unei lumi care Îl respinge pe Hristos. „Știu că Răscumpărătorul meu e viu”. Legătura dintre noi e personală și strânsă.

  • Nu sunt numai un număr de pe o lungă listă de date introduse într-un computer ceresc.
  • Am un nume și Tu îl cunoști.
  • Am nevoie de un Răscumpărător viu, pe care să-L pot numi al meu și Tu ești acel Răscumpărător…………………………………………….

 

Studiu biblic de William S. Stoddart, preluat din cartea lui, First Light: Morning Conversations with God

Sursă: Thoughts about God

S

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.