Jurnal de Rugăciune: Pace și speranță în Sudan

Jurnal de Rugăciune: Pace și speranță în Sudan

Instruirea de noi lideri: Columbia

În această săptămână, în Columbia, au loc întâlniri pentru instruirea de noi lideri din Alianța Globală Wycliffe. Rugați-vă pentru echiparea liderilor, ca ei să poată dezvolta organizații locale puternice pentru a face lucrarea pe care Dumnezeu i-a chemat să o facă. Ruben Dubei este prezent la aceste întâlniri și se va întoarce în România la sfârșitul săptămânii. Cereți protecția lui Dumnezeu în această călătorie.

Pace și speranță: Sudan

Rugați-vă pentru pace și speranță pentru colegii din departamentul de traducere al Bisericii Episcopale din Sudan, care au fost în Kenya în perioada 22-27 aprilie, pentru instruire în management. Au venit în timpul crizei politice din țara lor, după ce președintele a fost demis din funcție. Mulți urmași ai lui Isus din Sudan au trecut prin circumstanțe foarte dificile, opoziție și au trăit cu frică. O parte din ei își exprimă speranța că situația lor se va schimba și că vor trăi în pace. Mai mulți bărbați care au participat la cursurile de formare nu și-au văzut familia de aproape 10 ani, deoarece soțiile și copiii lor trăiesc într-o zonă restricționată a țării. Rugați-vă pentru restaurarea păcii și liniștii în Sudan, în special ca situația să se îmbunătățească pentru urmașii lui Isus. Rugați-vă ca Arhiepiscopul Bisericii Episcopale să conducă Biserica în demonstrarea păcii, bucuriei și iubirii lui Hristos.

Etapele finale în căutarea următorului Director Executiv: Global

Comitetului de căutare a Directorului Executiv al Alianței Globale Wycliffe s-a întâlnit la Oxford, Marea Britanie, pe 7-8 martie 2019. Lăudați-L pe Dumnezeu că decizia despre modul în care să fie intervievați aplicanții a fost unanimă. Rugați-vă pentru Comitetul de căutare deoarece finalizează procesul de interviuri în luna iulie. Rugați-vă pentru cei care vor fi intervievați. Cereți-I lui Dumnezeu să-și îndeplinească scopurile pentru viața lor, pe măsură ce participă la acest proces. Cereți-I lui Dumnezeu să-Și glorifice numele și să continue să ghideze Comitetul și Bordul Alianței Globale în căutarea următorului Director Executiv.

Tabăra de rugăciune și instruire: Republica Trinidad și Tobago – Faza a doua

„Lărgește locul cortului tău” (vezi Isaia 54: 2-3) este tema taberei de rugăciune și instruire din 16-18 mai în Republica Trinidad și Tobago. Participanții vor reprezenta echipe din cadrul organizației Wycliffe din Caraibe și a bisericilor locale. În timpul taberei, ei se vor uni în laudă și închinare, vor avea timp de reflecție personală și de rugăciune și vor experimenta moduri de a-și îmbogăți timpul cu Domnul. În timpul perioadei de instruire, aceștia vor participa la diferite activități legate de rugăciunea pentru traducerea Bibliei și pentru popoare și națiuni ale lumii. Ei vor pregăti planuri strategice pentru a încuraja bisericile și organizațiile să se roage mai mult pentru traducerea Bibliei și lucrarea lui Dumnezeu în lume. Rugați-vă ca facilitatorii evenimentului să fie sensibili la conducerea Duhului Sfânt. Rugați-L pe Dumnezeu să împrospăteze pe cei care participă și să le dea o pasiune reînnoită pentru a mobiliza pe alții să se roage.

Forumul Managerilor Programului de traducere a Bibliei: Togo și Africa

Forumul Managerilor Programului de traducere a Bibliei (BTPM) pentru Wycliffe Regiunea Africa va avea loc între 22 și 25 iulie 2019 în Lome, Togo. Din 2015, Forumul BTPM este un eveniment anual pentru Wycliffe Regiunea Africa. Este o ocazie pentru a învăța împreună cele mai bune practici în gestionarea proiectelor de traducere. Rugați-vă pentru pregătirile, în special cele logistice. Rugați-vă pentru Rosine și Patrick de la Wycliffe Togo pe măsură ce lucrează la logistică. Rugați-vă ca facilitatorii acestui eveniment de instruire să știe ce subiecte să includă, mai ales că vor să se asigure că rezultatul va fi o înțelegere mai bună a celor mai bune practici.

Noi oportunități de instruire: Africa de Sud

Lăudați-L pe Dumnezeu pentru un nou parteneriat de instruire între Alianța Globală Wycliffe, Wycliffe Africa de Sud, Compania Seed și Institutul Biblic din Africa de Sud. Personalul din aceste organizații va colabora pentru a instrui specialiști în traducere în Africa de Sud. Prima grupă va începe instruirea cu două săptămâni de învățare în clasă, în luna iunie, în Cape Town. Rugați-vă pentru cei care dezvoltă programul de instruire. Ei doresc să facă cursul o pregătire excelentă pentru studenți. Cereți-I lui Dumnezeu să acopere nevoile studenților care vor beneficia cel mai mult de formarea pentru această primă grupă. Rugați-vă ca să colaboreze bine, aceasta va spori experiența lor de învățare în timpul formării.

Forumul pentru viitor: Germania și Europa

Alianța Globală Wycliffe din Regiunea Europa va organiza „Forumul pentru viitor”, în Holzhausen, Germania, 4-6 iunie. Organizațiile funcționează într-un context și o perioadă cu schimbări accelerate. Scopul acestui forum este de a încerca să discearnă ce tendințe se vor dezvolta în următorii ani, astfel încât organizațiile Alianței din Europa să poată rămâne participanți relevanți la misiunea lui Dumnezeu. Rugați-vă pentru facilitatori și participanți, ca să vină cu inimile și mințile deschise pentru a auzi călăuzirea lui Dumnezeu și cu curajul de a fi ascultători față de ceea ce spune El în timpul acestor întâlniri.

Sursa: Wycliffe România

https://www.stiricrestine.ro/2019/05/10/jurnal-de-rugaciune-pace-si-speranta-in-sudan/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.