Valeriu Ghilețchi: Sărbători pline de credință și bucurie

Comunicat, Interne, Meditaţii

Dragi prieteni,

Suferința este o parte indispensabilă a realității. Chiar dacă gradul de suferință este diferit de la om la om, nimeni nu este scutit de ea. O boală, un conflict în familie, pierderea unui serviciu, o persoană dragă condusă pe ultimul drum, toate acestea ne sunt cunoscute și, de cele mai multe ori, le cunoaștem din prima sursă. Oricât am fi de puternici acest gen de poveri ne doboară, în special, când miroase a moarte.

Apostolul Ioan descrie în Evanghelia sa moartea și învierea lui Lazăr. Un detaliu care îți atrage atenția sunt cuvintele Martei, sora lui Lazăr. Când Isus a spus: „Dați piatra la o parte”, ea i-a zis: „Doamne, miroase greu, căci este mort de patru zile.” Se pare că moartea are cel mai urât și greu miros. Răspunsul lui Isus însă este uimitor: „Nu ți-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?”

Vestea rea este că suferința nu poate fi evitată. Vestea bună însă este că ea poate fi transformată prin credința în Isus. Dumnezeu poate transforma și restaura viețile noastre, oricât de frânți am fi. Ce se cere de la noi este să credem în El. Putem fi copleșiți de harul Lui, dar dacă nu avem credință să-l vedem și să-l primim, vom rămâne tot așa cum am fost, morți în păcatele și suferințele noastre. Învierea lui Isus ne-a eliberat de poverile trecutului și ne-a dăruit o viață nouă. Învierea lui Isus este cea mai frumoasă minune care a avut loc vreodată în istora omenirii. Partea și mai frumoasă este că această minune poate fi trăită de oricine crede în El. Isus a zis: „Eu sunt Învierea și Viața. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.”

Hristos a înviat!

Sărbători fericite, pline de credință și bucurie, alături de cei dragi!

Valeriu Ghilețchi

https://www.stiricrestine.ro/2019/04/27/valeriu-ghiletchi-sarbatori-pline-de-credinta-si-bucurie/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.