Pagina de Mărturisiri / Mulţumesc Domnului meu! O experienţă încurajatoare! Evanghelizare

download

Pagina de Mărturisiri

Ana Gabriela Olaru Pagina de Mărturisiri este realizată de

 Ana Gabriela Olaru

Corespondent Constanţa

În acest număr:

  Mulţumesc Domnului meu! [pe această pagină]
  O experienţă  încurajatoare! [pe această pagină]
  Evanghelizare [pe această pagină]

Mulţumesc Domnului meu!

Lăudat să fie Domnul pentru bunătatea şi harul Său pe care îl revarsă peste noi. Sunt momente în care îmi vine să renunt la chemarea Lui de a sluji oamenilor. Ceea ce îmi dă putere să merg mai departe este El,  mă uit în Scripturi şi văd modul lui Isus de a se raporta la probleme şi la voia Tatălui din cer. Uneori  mi-aduc aminte de cuvintele lui Ieremia şi asta mă incurajează la fel de mult.

Mulţumesc pentru sprjinul d-voastră, pentru faptul că aţi ales să fiţi partenerul meu în aceasta lucrare grea dar frumoasă, aceea de a duce Evanghelia oamenilor.

In primele două săptămâni din  noiembrie am fost pe teren cu echipa şi m-am alăturat lucrării de evanghelizare ‘Family Life’organizata de “Alege Viaţa” în Constanţa. Am fost pe teren de 5 ori, am contactat 15 persoane, am prezentat Evanghelia la 6 persoane, două din ele au obţinut siguranţa mântuirii.

In acest interval de timp m-am implicat în evanghelizare doar cu echipa din biserica mea, pentru că cea mai mare parte din timp am alocat-o campaniei de evanghelizare din
oraşul nostru, cu proiecţia de filme creştine şi conferinţa pentru tinerii necăsătoriţi şi pentru familii- distribuire de invitaţii acolo unde nu au fost date şi în calitate de consilier.

Am încurajat tinerii din biserica Biserica Crestină Baptista “Sfânta Treime” Constanţa să se roage pentru conferinţa de evanghelizare din data de 20-26 iunie 2006 şi ori de câte ori reuşim împreună cu echipa, ieşim pe teren. I-am provocat din nou în acest timp să  mi se alature în lucrarea de evanghelizare.

Pregatim o prezentare a Lucrării de Evanghelizare din oraş şi în biserica locală, ca împreună cu tinerii care s-au implicat alături de mine să depunem mărturie asupra modului cum Dumnezeu lucrează în viaţa noastră şi cum El poate schimba viaţa multor oameni din Constanta, prin prezentarea Evangheliei.

La momentul actual echipa cu care ies pe teren trece printr-o perioadă mai dificilă, unii lucrează până târziu, alţii sunt anul 4 la facultate şi nu prea mai pot lipsi, alţii care mi-au promis că se vor implica, la fel sunt în anii terminali.  Ştiu că Domnul poate schimba agende, programe, orice, totul pentru slava Lui.

Rugaţi-vă împreună cu mine pentru echipa din Constanţa, ca Domnul să-şi facă desăvărşită lucrarea.

Fie binecuvantarea Domnului Hristos peste d-voastra! Vă salut cu Isaia 41.8-10

Cu dragoste în Cristos,

Liviu Marin

O experienţă  încurajatoare!

Acum două săptămâni, eram puţin descurajat de ceea ce se întâmplă în biserica locală cu EE: unii fraţi sunt bolnavi, alţii sunt la spital, alţii au arătat dezinteres, unii nu şi-au respectat angajamentul luat înaintea Domnului.

Mi-am zis Doamne ce-i de făcut, e Biserica TA, e Lucrarea TA, Doamne ajută-mă!

M-am pregătit, mi-am luat Biblia, cărţile şi broşurile şi l-am rugat pe El să ne călăuzească. Am început pregătirea propriu-zisă cu cele patru persoane care au venit, şi la momentul de rugăciune , una din surori ne-a spus: „ştiu că vă rugaţi pentru mine, pentru un loc de muncă; am început să lucrez de două săptămani la Ziarul I., dar programul nu-mi permitea să vin  la EE. A fost o lupta mare, launtrică, dar mi-am zis că mai important este să vin în fiecare miercuri la evanghelizare, fapt pentru care de azi nu m-am mai dus la lucru.”

A fost o mare încurajare pentru mine şi fie ca Domnul să fie lăudat în toate lucrurile!

Din 8 octombrie  până în 31 octombrie am fost pe teren de cinci ori, am contactat 21 de persoane, tineri şi bătrâni, am prezentat Evanghelia la 11 persoane şi 2 adolescente l-au invitat pe Isus în inima lor, iar alţi doi tineri musulmani s-au arătat deschişi, urmând să ne mai întâlnim cu ei ulterior.

– In acest interval de timp am discutat cu pastorul Daniel B. , de la Biserica Penticostală nr.2, de acest proiect, şi s-a arătat interesat de o colaborare cu mine. În acest sens i-am lăsat uneltele de lucru să poată studia manualele şi am fixat cu el o zi de implicare pe teren.

– În ce priveşte colaborarea cu cei de la de la Biserica Baptistă Independentă,  m-am implicat alături de un responsabil de lucrare, pentru rromi, în zona Palas din Oraşul Constanţa.

– Înainte de a pleca pe teren am trecut pe la tinerii de la Biserica Crestină Baptistă “Sfâanta Treime” Constanta, al carei membru sunt, pentru a le cere să se roage pentru noi şi am vorbit cu câţiva tineri şi i-am întrebat dacă vor să se implice în Evanghelizare şi aceştia au fost de acord. Urmează în acest sens să-şi stabilească programul.

– Am discutat cu responsabilul zonal al “Alege Viaţa” Constanţa, Cristi C. , de implicarea alături de ei, în evanghelizarea din data 10-20 nov din oraşul Constanţa, organizat în colaborare cu bisericicile locale.

– În data de 28 şi 29 octombrie, Împreună cu două surori din echipa de evanghelizare- Constanţa, am fost alături de mai mulţi fraţi şi surori din ţară, implicaţi în Evanghelizarea Masivă, la Bucureşti , la o pregătire biblică, pentru a fi mai pregatiţi în vestirea Evangheliei.

MARTURIE:

In data de 26 octombrie am ieşit pe teren cu echipa de evanghelizare şi pentru că era cam pe înserat ne-am oprit în parcul din apropierea bisericii noastre. Am întâlnit mai mulţi tineri, care au fost deschişi la evanghelie şi asta ne-a dat curaj şi l-am lăudat pe Dumnezeu. Însă ieşirea noastră a culminat cu o biruinţă a Domnului: două adolescente, care învaţă în oraşul Constanţa, din localitatea  Galeşu, iar cealalta din Hârşova au făcut rugăciunea de predare. Urmeaza  ca tinerele din echipa de evanghelizare să se întâlnească cu ele şi chiar să le putem integra într-un grup de suport din biserica, grup al tinerilor bisericii noastre.

Liviu Marin

drum inainte

Evanghelizare

In perioada 11 august- 31 august 2005 am contactat 22 de persoane, am prezentat Evanghelia la 4 persoane, părţi din Evanghelie la 8 persoane, am dat 16 tractate şi  o Biblie. Am fost pe teren cu echipa de 3 ori si singur de 3 ori.

În această perioadă:

– Am discutat despre posibilitatea de a forma echipă de evanghelizare cu fraţii de la Biserica Penticostala nr. 3, unde pastor este Traian P. si cu unul din prezbiterii de la Free Evanghelical Church. M-am întâlnit cu oamenii implicaţi în Tineri Pentru Misiune şi unul dintre ei mi-a spus că s-ar bucura dacă am putea face echipă în evanghelizare. Urmeaza să mă întâlnesc cu păstorul bisericii şi să discut acest lucru cu dânsul.

– Am discutat despre implicarea mea în proiectul de prevenţie printre adolescenţii constănţeni, începând cu 15 septembrie, într-un liceu din Constanta . Am pus la punct materialul pentru elevi, m-am întâlnit cu directorul acestui liceu şi am primit un răspuns afirmativ, arătându-se deschis la o astfel de iniţiativă.

– Am susţinut cursul pentru dependenţii de droguri şi am susţinut al 5-lea examen. Mai am un singur modul şi am terminat, modul care se va finaliza printr-un examen final, în luna octombrie (între 10-14 oct).

– Din 15 august  lucrez cu Silviu G. pentru ajutorarea tinerilor cu handicap. Am discutat cu pastorul tânar al bisericii mele de necesitatea formării de echipe şi implicarea în evanghelizare şi în punctele de misiune.

– Am vorbit şi cu alte persoane de implicarea în Evanghelizare Masivă (E.M.)  şi aştept ca după începerea cursurilor să putem incepe.

OBIECTIVE PENTRU URMATOARELE 2 LUNI:

– implicarea mai multor persoane în EM;

– contactul şi colaborarea cu alte biserici din Constanţa în EM;

– sensibilizarea liderilor bisericii mele locale la o astfel de lucrare EM;

MOTIVE DE RUGACIUNE:

– mă rog pentru întelepciune, har şi putere din partea lui Dumnezeu.

– ca Domnul să-mi protejeze familia.

– pentru sănătatea personală şi a familiei.

– pentru mai mulţi oameni care să fie mântuiţi pentru gloria LUI.

– pentru extinderea lucrării EM si in Constanta.

Mulţumesc Dumnezeului cel Atotputernic pentru mila şi harul Lui pe care şi le revarsă peste noi, pentru faptul ca m-a acceptat să Îl slujesc şi să fiu parte la acest mare seceriş.

Il rog pe El să mă sfinţească şi să mă ajute să mă sfinţesc zilnic pentru ca Numele Lui să fie propovăduit multor oameni în puterea Duhului Sfânt. Deşi trec printr-o perioadă mai dificilă, de reaşezare a lucrurilor în viaţa mea, a priorităţilor, totuşi văd cum Mâna Dumnezeului meu este peste mine şi mă ajută să duc la bun sfârşit tot ceea ce am început.

Spuneam ca Mihai B.,  care alături de soţia sa s-a implicat în EE, a suferit o gravă operaţie, se pare că a avut o tumoare la nivelul colonului, ca după câteva zile să facă ocluzie intestinală şi a trebuit să fie operat din nou. A fost un şoc pentru familie, pentru fratele dar şi pentru noi cei de la EE. Ne-am rugat pentru el şi acum se afla acasă, are moralul scăzut rău de tot şi se simte ca orice pacient dupa operaţie, obosit şi are dureri.

Nu stiu de ce a îngăduit Dumnezeu acest lucru, fraţii aveau râvnă de a vesti Evanghelia, au fost implicaţi la un moment dat în evanghelizare cu Filmul Isus şi acum s-au arătat interesaţi să continue cu EE.

Să ne rugăm pentru ei ca Domnul să îi ocrotească şi prin această încercare mare Domnul să le crească credinţa şi încrederea în El.

In perioada 1-22 septembrie 2005 am contactat 17 persoane, am prezentat Evanghelia (părţi din Evanghelie) la 5 persoane şi am dat 7 brosuri.

În această perioadă:

– Am discutat cu păstorul Gary Santino, de la Baptişti Independenţi despre implicarea în EE, am fost la biserica lor, şi într-un punct de misiune în oraşul Constanţa- cartierul Palas, de ţigani. Păstorul a fost de acord şi s-a bucurat de această veste. L-am rugat să-mi spună care persoane vor face parte din echipa mea şi ziua în care ei ar putea. Răspunsul prompt al fr. pastor a fost: „dar nu mai poţi şi în altă zi?”

– Am rămas foarte surprins cât de deschis s-a arătat la evanghelizare şi practic încep să lucrez în două zile cu două grupe, de la ei din biserică.

– Am încheiat protocolul cu directorul liceului T. pentru  proiectul de prevenţie printre adolescenţii constanţeni şi am stabilit orarul cu doamna director educativ, 7/8 ore în zilele de luni şi joi, după-amiaza.

– Am discutat cu păstorul tânăr al bisericii de necesitatea formării de echipe şi implicarea în evanghelizare şi în punctele de misiune, urmând ca în urmatoarele 3 săptămâni să găsesc un tânăr, pe care să-l iau lângă mine(ca ucenic) şi astfel să ne implicăm în misiunea bisericii. În punctul de misiune unde merg. am vorbit cu fraţii de acolo de acest curs EE şi de posibilitatea ca ei sa invete sa spuna altora despre Isus, s-au aratat deschisi, urmand sa stabilim modalitatea de implicare, in functie de timpul lor disponibil.

– Am vorbit cu fr, Gherman, un frate care s-a implicat in evanghelizare, in biserica mea si mi-a promis că poate să se implice in EE. De asemeni am încurajat o soră de la Biserica Baptistă Speranţa din Constanţa să se implice în EE şi a zis că nu este pentru ea. I-am citat ce spune Măntuitorul în Marea Trimitere, dar a rămas la părerea dumneaei: „nu e darul meu”. Si aceşti fraţi trebuie câştigaţi pentru EE.

Mă rog ca D-l Cristos să se îndure de biserica SA, ca aceasta să înţeleagă porunca dată fiecărui ucenic de a face alţi ucenici.

Liviu Marin

http://publicatia.voxdeibaptist.org/marturisiri_ian06.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.