Chiar a scris Moise primele cinci carti ale Bibliei? Dovezile sunt clare

De sute de ani, civilizatia vestica e fondata pe adevarurile Bibliei. Ce se intampla insa cand acele adevaruri sunt puse la indoiala de chiar oamenii care ar trebui sa le promoveze? Dupa cum ne relateaza Chris Mitchell, un nou film studiaza dovezile ca Biblia e o carte vrednica de crezare.

https://alfaomega.tv/embed/vod/?vid=9876

Noul film, Patterns of Evidence: Moses Controversy, abordeaza o dezbatere tot mai frecventa in cadrul facultatilor din zilele noastre.

Controversa Moise se reduce la intrebarea daca Moise chiar a scris primele cinci carti ale Bibliei. Pentru multi crestini, nu exista niciun dubiu, insa imediat ce ti-ai trimis fiul sau fiica la facultate, ei vor auzi o alta poveste acolo.

Producatorul filmului, Timothy Mahoney spune ca aceasta lipsa de intelegere e in voga astazi printre profesorii universitari: „E enorm de mare numarul profesorilor din universitati care nu cred ca Moise a fost autorul primelor cinci carti din Biblie. De fapt, ei spun ca acele carti sunt o literatura buna, dar nu e istorie.”

Mahoney spune ca aici e problema: „Problema e ca daca Isus crede ca Moise a scris primele cinci carti ale Bibliei, chiar Isus spune undeva: Daca ati crede pe Moise, M-ati crede si pe Mine, pentru ca el a scris despre Mine. Dar, daca nu credeti cele scrise de el, cum veti crede cuvintele Mele?

Mahoney a calatorit mii de kilometri si a petrecut ani intregi investigand controversa legata de Moise: „Mi-am dat seama ca, daca Moise n-ar fi existat si n-ar fi scris aceste prime carti din Biblie, acest lucru ar afecta restul Bibliei. Consecintele sunt ca, daca Moise nu e unul din autorii Scripturii, ce ramane e un castel de carti de joc.”

Desi multi eruditi pun la indoiala istoria si arheologia legata de Moise, Mahoney spune ca el poate arata unde ei gresesc: „Acest film va va arata dovezi confirmate de Scripturi cum ca Moise a avut abilitatea sa scrie primele cinci carti ale Bibliei.”

In cultura de azi, in care valorile biblice sunt sub asediu, Mahoney spune ca proiectul sau poate vorbi atat credinciosilor… „Vorbeste de faptul ca Dumnezeu a actionat in istorie, S-a revelat pe Sine de-a lungul timpului si acele revelatii sunt inregistrate in cartile Bibliei.”

… cat si scepticilor. „Acum, daca aveti un membru necredincios in familie si cautati oportunitati sa ii vorbiti din Biblie, acest film e o unealta potrivita fiindca e facut intr-un mod stiintific, avem multe puncte de vedere si, pana la urma, trebuie sa fim in stare sa luam o decizie, dupa ce am auzit mai multe perspective.”

Mahoney spune ca generatia de azi are dubii si pune intrebari grele: „Provocarea din vremea noastra e ca multi tineri spun ca vor sa creada in stiinta si in alte lucruri decat in religie mitologica. Exista insa raspunsuri pentru aceste intrebari si nu trebuie ca fiii si fiicele noastre sa devina sceptici, fiindca exista raspunsuri.”

9. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri ……

 

https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/10357-chiar-a-scris-moise-primele-cinci-carti-ale-bibliei-dovezile-sunt-clare#axzz5jZlxCwFv

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.