Privește la lucrurile care nu se văd

Photo by Dino Reichmuth on Unsplash

Ai un veset pentru viața ta? Pentru mine, un astfel de verset este 2 Corinteni 4:18, care se află pe pagina noastră de misiune și pe care îl postez la finalul fiecărui email pe care îl trimit.

„Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice.”

La ce se referă Scriptura când spune să ne fixăm privirea la ceea ce nici măcar nu putem vedea? Cum facem lucrul acesta?

Chiar dacă în calitate de creștini afirmăm realitatea unei lumi spirituale, uneori ne supunem presupunerii naturaliste că ceea ce vedem este real iar ceea ce nu vedem – ireal.  Mulți oameni ajung la concluzia că Dumnezeu nu poate fi real, deoarece nu Îl putem vedea. Nici raiul nu poate fi real, pentru că nu este vizibil. Dar trebuie să ne recunoaștem orbirea. Orbii trebuie să accepte prin credință că există stele pe cer. Dacă însă aleg să depindă de capacitatea lor de a vedea, ei vor concluziona că nu există stele.

Pentru mulți oameni, inclusiv pentru unii credincioși, raiul este un cuvânt misterios, care descrie un loc pe care ei nu îl înțeleg și de aceea nu așteaptă cu nerăbdare să ajungă acolo. Într-o zi, însă, vom fi eliberați de orbirea care ascunde lumina lumii lui Dumnezeu. Între timp, aici în locul numit de C.S. Lewis Tărâmul umbrelor (engl. Shadowlands), trebuie să ne amintim ce ne spune Scriptura despre viața ce va veni. Ceea ce în altfel nu am fi știut despre Cer, „Dumnezeu ne-a descoperit prin Duhul Său” (1. Corinteni 2:10). Dumnezeu ne spune despre casa noastră eternă în Cuvântul Său, nu pentru ca noi să ridicăm din umeri și să rămânem ignoranți, ci pentru că El dorește să anticipăm ceea ce ne așteaptă pe noi și pe cei pe care îi iubim, și pentru că această anticipare are puterea de a transforma modul în care trăim prezentul.

Viața pe acest pământ contează, nu pentru că este singura viață pe care o avem, dimpotrivă, tocmai pentru că nu este – este începutul unei vieți care nu are sfârșit. Viața veșnică nu începe când vom muri – aceasta a început deja. Având veșnicia în vizor, orice activitate onestă – indiferent că este vorba despre construirea unei magazii, conducerea unui autobuz, creșterea unei grădini, schimbarea scutecelor sau îngrijirea unui pacient – poate fi o investiție pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Dumnezeu este etern. Viața pe care ne-o promite este veșnică. Cuvântul Lui este veșnic. Copiii Lui vor trăi veșnic împreună cu El. Centrează-ți viața în Dumnezeu și în Cuvântul Său, focalizează-ți viața în jurul eternității și influențează sufletele care au nevoie de Dumnezeu. În acest fel, indiferent ce meserie ai, zilele tale aici vor face o diferență profundă pentru eternitate și vei îndeplini îndemnul biblic de a-ți aținti privirile asupra lucrurilor care nu se văd.

Sursa: Randy Alcorn | CBN Devotions

https://www.stiricrestine.ro/2019/03/07/priveste-la-lucrurile-care-nu-se-vad/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.