Pastorul Andrew Brunson vrea să se întoarcă în Turcia

download

   25-02-2019 13:19:01

În ciuda faptului că a fost ținut în arest, în Turcia, mai bine de doi ani, pastorul Andrew Brunson, a mărturisit miercuri că dorește să se întoarcă în această țară.

Potrivit Christian Post, Brunson a spus Comisiei pentru Libertatea Religioasă Internațională, faptul că Dumnezeu iubește poporul turc și că încă simte că este chemat să slujească acolo.

Brunson s-a întâlnit, miercuri, cu Comisia pentru Libertate Religioasă, la Centrul de Asistență al Senatului, cu scopul de a mulțumi pentru munca pe care aceștia au depus-o în timpul în care el a fost închis.

El a spus comisiei:

„Nu știu câte țări pun atât de mult accent pe libertatea religioasă, nu doar în propria lor țară, ci încercând să o susțină în întreaga lume. Cred că este ceva foarte neobișnuit, foarte admirabil”.

Soția sa, Noreen, a mulțumit, de asemenea, pentru tot sprijinul acordat soțului ei în timp ce acesta a fost închis în Turcia. Ea a spus:

„Suntem conștienți de faptul că nu toate cazurile de acest fel au același final ca și cazul nostru, așa că țineți-vă mereu de lucru. În toate acestea trebuie să dăm slavă lui Dumnezeu.”

Brunson a adăugat că se teme de faptul că după arestarea sa, restricțiile la adresa creștinilor vor deveni mai dure în Turcia:

„Cred că vor exista și mai multe probleme pentru Biserica creștină din Turcia. Există mai multe restricții: am auzit cazuri în care misionarii au fost deportați din țară. Se simte un efect de stopare a Bisericii, într-o oarecare măsură pentru că multe articole care au apărut în presa turcă despre mine, au pictat o imagine negativă a creștinilor, spunând, de exemplu, că sunt terorist sau că creștinii susțin grupuri teroriste și că vrem să împărțim țara” a adăugat el în încheiere.

Pastorul Andrew Brunson a fost arestat în 2016, sub acuzația de terorism. Acesta a fost acuzat că a susținut o încercare de lovitură de stat împotriva președintelui turc Recep Tayyip Erdogan și că a făcut parte dintr-o organizație teroristă.

După ce a fost arestat și închis într-o închisoare turcească timp de aproximativ un an și jumătate, Brunson a fost plasat sub arest la domiciliu în iulie 2018. Câteva luni mai târziu, pe 12 octombrie, Brunson a stat în fața unei instanțe turcești de judecată, pentru o audiere finală. Instanța însă a decis că păstorul să fie eliberat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.