Gala Oscar 2019 – ghiveci cu toate literele din LGBTQ

DE GABRIEL POPA  /   CULTURĂ, FILM    /   Actualizat: Marţi, 26 februarie 2019, 16:50  

Gala Oscar 2019 – ghiveci cu toate literele din LGBTQ

Câteva highlight-uri pe cea mai importantă temă politică a lumii occidentale de azi; de la Oscarurile de anul ăsta.
Green Book – best picture și best actor în rol secundar: film despre un pianist gay de culoare care face turul Sudului conservator al Statelor Unite.

Cea mai bună actriță în rol principal – Olivia Colman pentru un rol din The Favorite. Film chipurile istoric cu un trio amoros în jurul Reginei Anne (jucată de Colman). Două verișoare de-al reginei, lesbiene, sunt în competiție pentru favorurile reginei Anne; de aici și numele Favorita; favoruri inclusiv erotice (în secolul XVIII, în Anglia!)
Cel mai bun actor în rol principal – Rami Malek, egiptean de origine, care îl joacă pe rock star-ul gay Freddie Mercury.
Cea mai bună muzică de film – Lady Gaga cu „A star is born” din Shallow; personajul principal feminin este o cântăreață într-un bar de travestiți.
Putem să adăugăm și premiul pentru cel mai bun regizor, cu Roma – film în care tatăl și capul familiei nu e bun de nimic, conduce prost mașina, își îndeplinește prost rolul de tată; bunica creștină nu are autoritate și este înfrântă de viață; albii sunt singurii care spun rugăciuni; maternitatea e descrisă drept ceva respingător și inutil; iar toate personajele sunt ținute în sclavie de niște albi de succes, care au un perete plin cu capete de câini împăiați.
Și, bomboana de pe colivă. La cel mai bun documentar – un film numit Period. Nu e despre punctuație, ci despre menstruație; da, pur și simplu documentarul Netflix, finanțat „de public”, pune pe ecran testimoniale despre menstruație; nici nu vreți să știți cum arată logo-ul filmului.
Plus bărbați purtând rochii pe covorul roșu, și multe alte ciudățenii. Pentru că de aceea au luptat și au suferit Nelson Mandela și Martin Luther King, pentru ca bărbații bogați de culoare să poartă celebra homosexualitatea și să poată purta rochii de seară la Gala Oscar, pe covorul roșu.
CELE MAI POPULARE

https://www.activenews.ro/cultura-film/Gala-Oscar-2019-–-ghiveci-cu-toate-literele-din-LGBTQ-154790

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.