AFR: Gânduri de sfârşit de an

   27-12-2018 11:47:41

Ediția de azi e ultima din 2018. Privim în urmă și mulțumim lui Dumnezeu pentru încă un an în care ne-a privilegiat să fim o voce a familiilor din România și pentru familiile ei. Suntem mulțumitori pentru oportunitatea pe care am avut-o și încă o avem să facem ce ne stă în putință pentru promovarea bunăstării spirituale, morale, și valorice a celei mai prețioase instituții sociale din istoria omenirii: familia și căsătoria. Cu cât citim și studiem mai mult subiectul, cu atât ne dăm seama și mai mult de frumusețea și perfecțiunea acestei instituții atât de indispensabile societății și civilizației: familia. Cuvântul lui Dumnezeu spune că Dumnezeu face toate lucrurile frumoase la vremea lor. Acest adevăr se aplică în mod special familiei și căsătoriei. Dumnezeu le-a creat și le-a instituit ca primele instituții ale omenirii. Înainte de a se naște statul, autoritățile, parlamentele, Curtea Constituțională, ori chiar Uniunea Europeană, familia a existat și a dat naștere tuturor instituțiilor pe care le vedem în jurul nostru astăzi. Merită deci să facem tot ce putem pentru promovarea familiei și a bunăstării ei.

Cu ajutorul lui Dumnezeu în toamna această scrisoarea săptămânală de joi AFR a ajuns la nouă (9) ani. Cu foarte mici excepții ați primit în cutiile poștale electronice la 6:30 dimineața, în fiecare zi de joi, câte un comentariu informativ despre valori. Ediția săptămânală de marți AFR a ajuns la 507 de numere în care am făcut la fel: am informat, am încurajat, am dezbătut. Anul acesta am transmis, prin intermediului buletinului informativ de marți, aproximativ 2.000 de știri, comentarii, recenzii de cărți, lansări de cărți ori anunțuri privind valorile, evoluția societății globale din perspectiva valorilor, sau curente ideologice ori politice care afectează direcția valorilor. La sfârșit de an mulțumim din nou mulților voluntari care au investit mii de ore de muncă pentru a asigura trimiterea la timp a materialelor. Au scris, au tradus, au aflat materiale relevante pentru România și familiile României. Le-au prelucrat. Voluntarii noștri sunt părinți, bunici, ori tineri, căsătoriți și necăsătoriți, care își investesc timpul pentru binele comun al familiilor din România. Nici unul nu e plătit pentru munca lui. Trebuie deci apreciați. Le mulțumim încă odată.

Mulțumim de asemenea colegilor de la alte organizații pro-familie și pro-vita din România pentru hărnicia și abnegația cu care și ei lucrează la scopul comun de întărire a familiei și promovare a valorilor. Și ei trebuie apreciați. Eforturilor lor sunt la fel de importante ca și ale noastre și ne bucurăm să avem o cooperare frumoasă și fructuoasă și mai ales de lungă durată.

Vă mulțumim pentru multele mesaje de încurajare și apreciere pe care ni le trimiteți. Din lipsă de spațiu nu putem publica atât de multe câte am dori.

Mulțumim lui Dumnezeu

În mod special, la sfârșitul acestui an, dorim să mulțumim lui Dumnezeu și vouă pentru biruințele și eșecurile de care am avut parte anul acesta și la care toți ne-am făcut contribuția. Revizuirea Articolului 48 nu a eșuat. Referendumul a dovedit că România este campioană mondială privind atașamentul la familia și căsătoria naturală, peste 91% dintre cei care s-au prezentat la vot votând în favoarea ei și respingând în mod clar și convingător instituirea oricărei alte instituții paralele.  Nici unde în altă parte a Europei nu au mai votat 3,5 milioane de cetățeni în favoarea căsătoriei și familiei naturale.

Pace în familiile noastre

Ultima parte a lunii decembrie la români și în tot creștinismul este o vreme nu doar pentru comemorarea Nașterii Mântuitorului, dar și pentru familie. Un timp pe care îl petrecem mai mult în casă, la o ceașcă de ceai, cafea, și o felie de cozonac. În jurul mesei, împreună cu toți cei dragi. La discuții. Asta e tradiția românească. O tradiție bună și frumoasă care îmbogățește tezaurul nostru spiritual ca români. Sărbătorim nu doar Nașterea Mântuitorului ci și familia, începând cu cel încă nenăscut până la bunicul ori bunica care se aproprie de plecarea spre cele veșnice. Vă urăm tuturor un timp plăcut cu cei dragi din casele voastre. Dorim pacea și binecuvântările lui Dumnezeu peste orice familie și casă din România, fie mică fie mare, fie săracă fie înstărită, fie sănătoasă, fie cu oameni suferinzi în casă.

Vă urăm un Crăciun Fericit și un An Nou Fericit! Nădăjduim să ne auzim, în pace și sănătate, după Anul Nou.

https://www.stiricrestine.ro/2018/12/27/afr-ganduri-de-sfarsit-de-an/?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.