O demonstraţie clară, logică şi ştiinţifică care arată că Dumnezeu există şi a creat acest Univers! Mai clar decât atât nu se poate!

Vă invit să vizionaţi un simplu filmuleţ care demonstrează clar şi logic că Dumnezeu există. Eu doar am făcut traducerea şi adaptarea acestui filmuleţ, dar e interesant să-l vizionaţi pe YouTube:

Există Dumnezeu sau există doar un Univers material, care a fost dintotdeauna şi va exista pentru totdeauna?

* Unul din lucrurile care răspunde la această întrebare este “argumentul cosmologic”, care spune următoarele:
– Tot ceea ce începe să existe are o cauză;
– Universul are un început în existenţă;
– Astfel, Universul are o cauză.

* Iată prima chestiune: “Tot ceea ce începe să existe are o cauză”. A apărea în existenţă fără o cauză înseamnă mai mult un fel de magie. Dar, cel puţin în magie ai parte de o pălărie şi un magician. Dar, dacă lucrurile pot apărea din nimic, de ce nu vedem acest lucru tot timpul? Experienţa zilnică şi dovezile ştiinţifice confirmă faptul că “Tot ce începe să existe are o cauză”. Dacă cineva începe să existe, trebuie să aibă o cauză.

* A doua chestiune: “Universul are un început în existenţă”. Universul a început sau există dintotdeauna? Unii spun că Universul este etern. Filozoful Bertrand Russell spunea: “Universul se află acolo. Şi asta e totul.” Să luăm în considerare cea de-a doua lege a termodinamicii. Ea spune că Universul îşi consumă energia. Dacă Universul s-ar fi aflat aici din totdeauna, atunci şi-ar fi consumat întreaga energie până acum. Totodată, cea de-a doua lege a termodinamicii ne arată că Universul are în mod categoric un început. Acest lucru e confirmat de o serie de descoperiri ştiinţifice deosebite.

* În 1915, Albert Einstein şi-a prezentat teoria generală a relativităţii, acest lucru permiţându-ne să vorbim despre trecutul Universului. Apoi, Alexander Friedman şi Georges Lemaitre, fiecare dintre ei lucrând cu ecuaţiile lui Einstein, au prezis faptul că Universul se expansionează. Apoi, în 1929, Edward Hubble a măsurat deplasarea în roşu a luminii de la galaxiile îndepărtate. Toate acestea confirmă nu numai că Universul se expansionează, dar în trecut a apărut dintr-un punct finit. A fost o descoperire monumentală, aproape dincolo de înţelegerea omenească.

* Totuşi, nu toţi au acceptat această teorie şi, de-a lungul timpului, au apărut tot felul de teorii alternative, aceste modele au căzut la testul timpului. Mai recent, 3 cosmologi renumiţi, Arvind Borde, Alan Guth şi Alexander Vilenkin au demonstrat că orice univers care se expansionează nu poate fi etern, ci trebuie să aibă un început. Acest lucru se aplică şi multiversurilor, dacă există aşa ceva. Acest lucru înseamnă că oamenii de ştiinţă nu mai pot susţine un univers etern. Orice model al universului trebuie să aibă un început.

* Aşadar, dacă primele 2 premize ale argumentului sunt adevărate: ” Tot ceea ce începe să existe are o cauză” şi “Universul are un început în existenţă”, aceasta înseamnă că şi concluzia este adevărată: “Universul are o cauză”. Şi cum Universul nu poate fi el însuşi o cauză, aceasta înseamnă că această cauză trebuie să fie dincolo de Universul spaţio-temporal. Aşadar, acel ceva sau cineva care a cauzat acest Univers trebuie să fie fără spaţiu, atemporal, imaterial, ce nu poate fi cauzat şi incredibil de puternic. Ceva de genul… Dumnezeu!

* In concluzie, argumentul cosmologic arată că e rezonabil a crede că Dumnezeu există.

Sursa: Lovend

http://sclipiri.ro/o-demonstratie-clara-logica-si-stiintifica-care-arata-ca-dumnezeu-exista-si-a-creat-acest-univers

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.